Egypte Dag 5: Sataya, Rode Zee, Zwemmen met Dolfijnen, en Snorkelen

Vandaag al om 4:15 uur opgestaan omdat we om 5:00 worden opgehaald om naar Sataya rif te gaan. Wij hebben gisteren een ontbijtbox aangevraagd omdat we nu natuurlijk niet in het resort kunnen ontbijten. Wij stonden om 5:00 klaar bij de receptie maar er kwam nog niets. Uiteindelijk pas meer dan een half uur later kwam er een busje.

Na een behoorlijke rit kwamen we om ongeveer 9:00 aan in de haven. Wij gaan aan boord van het schip de “Christina” (locatie N24.28824 E35.380105)

Het is nog een heel eind varen naar de het rif. Foto van de boot net na vertrek:

Ietsje verder, we zijn net de vaar geul uit (N24.28334 E35.38834):

Na een paar uur varen kwamen we bij Sataya rif aan (N24.166952 E35.67526). We hebben de wetsuits aangedaan en zijn in de rubberboot gestapt. Na een heel klein stukje met de rubberboot meteen het water in gegaan omdat er al dolfijnen gespot waren. Monique is ook het water ingegaan ondanks de stekels in haar voet gisteren. Foto’s van een fotograaf die mee was:

Na een tijdje de dolfijnen gevolgd te hebben zijn we terug naar de boot gezwommen en weer aan boord gegaan. Toen even mijn fotocamera gepakt en wat fototjes geschoten:

De dolfijnen zwommen nog rond:

Daarna aan boord geluncht en toen zijn we nog een keer het water in gegaan om het rif te bekijken. Een kwal:

Tweebandanemoon vis:

Nadat we weer aan boord zijn gegaan, zijn we terug gevaren richting de haven. Dat duurde dus ook weer een aantal uur. Na aankomst in de haven het schip nog even op de foto gezet:

Toen weer in het busje voor de lange rit terug. Uiteindelijk pas rond 6:45 terug in het resort. We moestrn nog ter controle bij de arts langs voor de voeten van Monique. Dus dat hebben we meteen maar gedaan. Alles zag er goed uit, maar het was uiteindelijk wel een gepeperde rekening van 661.62 EUR! Beetje afzetterij, maar goed hopelijk krijgen we het terug van de zorgverzekering of de reisverzekering…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.