Dag 2 Voortrekker monument, Paul Kruger huis/museum, Pretoria, Pilgrims rest

We gingen al vroeg weg naar de eerste stop het voortrekker monument. In het licht konden we zien dat we echt heel dicht bij het vliegveld waren,  we konden de vliegtuigen vanuit ons hotelraam zien. Foto voortrekker monument :

Mooi open gangetje boven op het voortrekker museum:

Uitzicht vanaf het monument (het was wel erg heiig..)

Daarna zijn we richting het huis van Paul Kruger gegaan wat nu een museum is.

Oude spoorweg wagon gebruikt door Kruger

Tegen over het museum stond ook nog een gereformeerde kerk, de Paul Kruger reformed church (wij zijn overigens niet binnen geweest):

Daarna richting pretoria gereden en bij de regeringsgebouwen gestopt. Uiteraard een fototje van het beeld van Nelson Mandela gemaakt, waar hij de eed aflegde en eerste toespraak deed als president van Zuid-Afrika.

Er vloog ook nog een “polisie” vliegtuigje

Foto van de regeringsgebouw met beeld:

Beeld van de zijkant:

Daarna zijn we op de lunchplaats aangekomen. Een “typisch” lunch voor zuid-afrikaners die langs de weg wat willen eten. Groot benzine station met verschillende restaurantjes, pizza, burgers, vis etc. Wij hebben allebei een burger op bij Steers, burger was goed te eten friet was slap.

We hebben ook de eerst “wilde” dieren gespot langs de weg (waren niet echt wild want ze stonden in een omheining en werden gevoerd). Foto vanuit de bus:

Tegen de avond kwamen we aan in het laatje Pilgrims Rest. Dit is als nationaal monument geclassificeerde oud mijn dorpje uit de goud mijn tijd ontstaan in 1873. Het hotel (The royal) zag er helemaal uit die tijd uit:

De Badkamer

Was overigens wel erg koud in de hotelkamer. Het hotel personeel bestond voornamelijk uit personeel in opleiding.

’s Avonds in het hotel gegeten. Eten ging wel, was erg basic en ook nog even live entertrainment van het keuken/bedienings personeel:

Na het eten nog even een drankje gedaan in de bar. Die ging overigens wel vroeg dicht maar we konden in de lobby ons drankje verder opdrinken.