Dag 8 Durban botanic garden, Victoria street indian market, Moses Mabhida stadion, Holiday inn express

Vandaag om 7:15 opgestaan en als eerste een bezoek gebracht aan de Durban botanische tuin.  Er staan daar veel verschillende bomen en planten, maar er waren ook een aantal vogels.

Bignoniaceae tabebuia heptaphylla:

Bignoniaceae tabebuia heptaphylla close up:

Eend?

Pelikaan:

Afrikaanse lepelaar:

Orchideeën kas:

Rode orchidee

Gele orchidee

Water lelie met insecten:

Gemaskerde wever:

Close up gemaskerde wever:

Geluncht bij uShaka marine world. Dit is een thema park, met dolfijnen, penguins, glijbanen etc, maar ook een gedeelte waar je geen entree hoeft te betalen met restaurantjes etc. Wij hadden geen tijd om het park te bezoeken maar wel voor lunch. Dit hebben wij gedaan bij een pizzeria, waar we pizza en pasta hebben gegeten. Omdat het dinsdag was kregen we de goedkoopste gratis van de twee gratis. Dus lunch was maar 10 euro!

Na de lunch zijn wij naar victoria street (indian) market gegaan. Daar werden allerlei souvenirs aangeboden, maar ook typische indische kruiden. Wij kregen daar uitleg van een typisch indische verkoper. Hij maakte er echt een goede show van.

Souvenir winkeltjes:

Daarna nog bij het Moses Mabhida stadion in durban geweest waar o.a. een aantal wedstrijden van het wereld kampioenschap voetbal 2010 werden gespeeld

Tegen de avond zijn wij aangekomen in de holiday inn express in Umhlanga. Wij kregen een prima kamer, met uitzicht op de oceaan

Uitzicht:

Na te zijn ingecheckt zijn wij gaan eten in het restaurant in hetzelfde gebouw (we moesten overigens wel buitenom). Dit was een steak house met goede kwaliteit vlees. Wij hebben allebei een filet steak genomen en ice cream met chocolade sauce (soort dame blanche) als nagerecht.