Dag 7 Boottocht op st lucia riviermonding, Strand

Vandaag voor de verandering een keer wat langer kunnen blijven liggen (ook omdat de koffers niet mee hoeven we blijven twee nachten in het hotel)! We gaan namelijk een boottochtje maken over de St. Lucia riviermonding en we hoeven niet ver te rijden. Na een kort busritje (dit hadden we wel kunnen lopen…) kwamen we aan bij de boot. Voordat de boot vertrok was er een geel vogeltje in het riet:

Bijna meteen toen we weg vaarden zagen we al nijlpaarden, maar later nog veel meer. We maakten even een detour naar een kleine inham omdat daar een krokodil aan het poseren was voor de foto:
Als je inzoomt op de foto (eerst op de foto klikken) kan je de tanden goed zien zitten!

Onderweg ook nog wat vogels op de foto gezet, een zeemeeuw:

We hadden nog een extra passagier op een gegeven moment:

Stukje varen verder kwamen we bij een grote groep nijlpaarden aan:

Ook vele losse nijlpaarden:

Nijpaard met de bek open:

Net voordat we omdraaiden met de boot lagen er nog vier krokodillen te poseren. Dit is een van de vier die net even met zijn bek open lag:

Vlak bij vloog ook nog een zeearend (niet helemaal scherp op de foto..)

Onderweg kwam er nog een rescue helicopter over:

Terug aan wal nog een foto van de boot gemaakt. Wij zaten op het bovendek

Na het boottochtje zijn wij even naar het (oceaan) strand geweest. Je kon daar overigens niet zwemmen omdat er hele sterke stromingen waren. Erg mooi strand

De wind blies het zand over het strand:

Na 30 minuten op het strand weer met de bus terug gegaan naar het dorpje. We hadden ook de optie om terug te lopen, maar de weg daar naar toe was beetje saai, dus toch maar gewoon met de bus gegaan. In het dorpje hebben we geluncht bij Kauai waar ze wraps verkochten. Op zich waren de wraps goed te eten, maar we kregen wel te weinig wisselgeld terug. Na klagen kregen we alsnog het goede bedrag. Geen idee of het nu opzet of een vergissing was… Na de lunch hebben we nog even rondgelopen in het dorpje, maar verder niet heel interessant, dus terug naar het hotel. Wij hebben even aan het zwembad gelegen totdat het een beetje begon te regenen. Nadat we terg op de hotelkamer waren zagen we een paar aapjes op het dak zitten. Deze zat wel relaxed op het dak:

’s Avonds in het restaurant naast het hotel gegeten (op de hoek Mullet en McKenzie), 50 m lopen, omdat er ’s avonds dus nijlpaarden door het dorp lopen en die kunnen gevaarlijk zijn! Morgen weer vroeg op.