Canada dag 1: Amsterdam naar Vancouver

Deze vakantie (in tegenstelling tot de vorige vakanties) kunnen we op een redelijk relaxed tijdstip opstaan omdat onze vlucht niet heel vroeg vertrekt. We hebben deze keer op expedia en booking.com hotels en B&B’s geboekt, op de klm site twee tickets besteld en bij avis een auto gereserveerd.

Op de app van KLM is te lezen dat er gisteren een storing van het bagage afhandelingssysteem was. Hopelijk gaan onze koffers wel aankomen. Het is vandaag wel 25 graden Celsius. Dus beetje warm om op reis te gaan, maar goed we hebben geen keuze. We gaan weer met de taxi naar het station en met trein naar Schiphol. De taxi kwam wat te vroeg, maar dat was geen probleem omdat we toch al klaar waren. Uiteindelijk konden we 1 trein eerder naar Schiphol nemen omdat we ook wat marge op het station hadden ingepland die niet nodig bleek te zijn. We kwamen dus op tijd op Schiphol aan, inchecken hadden we gisteren al gedaan dus alleen even de koffers bij de self-service drop-off afgeven.  Daarna door de security check. Alles ging erg soepel vandaag!

Nadeel is wel dat we dus wat langer moeten wachten… Maar uiteindelijk komt ons vliegtuig eraan:

Vliegtuig is bij de gate, maar we mogen er nog niet in:

Zijn we aan boord roept de PIC (pilot in command, i.e. gezagsvoerder) om dat het vliegtuig te laat weg gaat doordat er passagiers niet kwamen opdagen, en de koffers eruit moesten…

Uiteindelijk kunnen we weg “KL683 request start up and push back”

We gaan van taxi stand E09

We taxien via taxiway A en D, en doen een line-up via intersection W1 naar  Runway 18C. Lijkt er op dat er een WISPA2X SID (standard instrument departure) is gevlogen:

De rest van de vlucht was beetje saai (zoals het hoort). Ik heb die film van Queen gekeken.

We zijn geland op runway 26R en nemen exit M6 vanaf de runway. Eenmaal bij de gate aangekomen gaat alles ook weer vrij soepel. Eenmaal de terminal uit zijn we naar Avis gelopen om onze huurauto op te halen. Deze keer ging het echt super bij AVIS (in tegenstelling tot IJsland. We kregen zelfs een upgrade aangeboden naar een Ford Mustang GT! Monique wilde die niet maar we konden ook een Chrystler 300 mee krijgen (met leren bekleding etc). Dat is ook een goede upgrade. Met dit soort service kan ik AVIS van harte aanbevelen.

Nadat we de auto hadden ingeladen zijn we naar ons eerste hotel gereden. Deze was in downtown Vancouver  “Lord Stanley suites on the park” (N49.293006, W123.135526). Dit is niet de meest goedkope maar ligging is erg goed. We moeten op een gegeven moment links af vanaf de West Georia St., maar missen de afslag, daarna heel stuk doorgereden omdat keren erg lastig is omdat het erg druk is op de weg. Uiteindelijk aangekomen en ingecheckt in het hotel.

Het uitzicht uit de “suite” was wel mooi, links de jachthaven en rechts de hoge gebouwen downtown:

Bij het uitpakken van de handbagage komen we er achter dat we toch nog wat vergeten zijn, namelijk onze reisgidsen.  Dus snel even op internet een boekenwinkel gezocht en gevonden: Indigo-Robson (N49.283956, W123.123665). Deze was op loopafstand en wij hebben daar 3 boeken gekocht, 1 van britisch Columbia, 1 van de nationale parken en 1 van victoria en Vancouver island. De laatste hadden we achteraf niet hoeven te kopen omdat in het BC boek Vancouver island en victoria ook instonden.

Weer terug in het hotel was het laat genoeg om te gaan slapen.