Dag 13 Diaz museum, Swellendam, Kaapstad, Holiday inn express, Waterfront

Vandaag verlaten we het Wilderness hotel weer, dus tijd om de koffers weer buiten te zetten. Nog even wachten in de lobby, totdat we kunnen vertrekken. Foto van de lobby van het hotel, met de trap richting de bar, ontbijtzaal, en lounge:

Nadat alles weer is ingeladen gaan we opweg naar de eerste stop, het Bartolomeus Diaz museumcomplex. Wij hadden alleen tijd om het martiem museum te bekijken, met als hoofdatractie een replica van de karveel van Diaz:

Oude scheepskompas:

Er lagen ook antieke scheepvaartvoorwerpen, b.v. zandlopers en koerspeilers (click en zoom voor de beschrijving):

Nadat we weer een uur in de bus gezeten hebben was het tijd voor een koffiestop. We stopten bij een of andere aloe vera verkoop punt (in Albertinia). We kregen een korte uitleg van producten. Ik kreeg wel een beetje het gevoel of ik in een of andere goedkope busreis zat waar er allerlei producten onderweg verkocht werden… Er stonden buiten nog wel mooie planten:

Daarna doorgereden naar Swellendam voor de lunch. Gegeten bij Old Gaol Coffee shop en restaurant. Tegenover het restaurant stond nog een mooi kerkje, moederkerk swellendam:

Wij hebben buiten nog een glaasje wijn gedronken en getoast op een huwelijks jubileum van twee medereizigers! Gefeliciteerd!

Na ongeveer 1.5-2 uur rijden kwamen we door een tunnel. Nadat we uit de tunnel kwamen kregen we de eerste blik op de tafelberg:

En nog iets dichterbij:

Nadat we in Kaapstad aangekomen waren kregen we een korte toer door de stad, voordat we naar het hotel gingen, de holiday inn express.

De hotel kamer was wel ok, beetje kleiner dan de andere hotels, maar deze is dan ook wel in de grote stad.

Na even kort gerelaxt te hebben op de hotel kamer zijn we per taxi met paar mede reizigers richting Victoria en Albert Waterfront gegaan om de stad te bekijken en wat te eten. Er stond daar een groot reuzenrad:

We wilden wat bij Quay 4 gaan eten, maar bij het naar binnen lopen was er een band erg hard aan het spelen. Zo hard dat we weer omdraaiden. Eerst even boven gekeken, maar uiteindelijk beneden buiten bij hetzelfde restaurant gegeten, daar ging het geluidsniveau wel. Na het eten zijn wij nog in het reuzenrad gegaan. Uitzicht was wel mooi, maar ruiten vervormden wel een beetje:

Aan het einde van de dag weer met de taxi terug naar het hotel gegaan.