Curaçao dag 7: Klein Curaçao

Vandaag zijn we naar Klein Curaçao geweest met Mermaid Boat Trips. We moesten al vroeg opstaan, we werden al op ongeveer 6:30 ’s ochtends opgehaald! Dit gebeurde wel in stijl, met een limousine. Lekker languit achterin:

Daarna aan boord gegaan. Er waren nog niet heel veel mensen toen wij kwamen, we zijn maar boven gaan zitten. Uiteindelijk toch best wel veel mensen. 1.5 meter afstand houden lukte niet aan boord…
We iets na 7 uur weggevaren, onderweg nog natgeregend, omdat de regen onder het dak door kwam gewaaid. We kwamen iets voor 9 uur aan bij Klein Curaçao (N11.98626, W68.64526):

Er was daar verder geen aanlegsteiger dus konden we met het rubber bootje naar het strand of gewoon gaan zwemmen. Wij hebben uiteindelijk dat laatste gedaan, de zee was namelijk ook nogal ruw en dat uit/in stappen ging ook niet zonder slag of stoot. Eenmaal daar kregen we wat uitleg over het eten, drinken en tijden. Daarna konden we aan het (inbegrepen) ontbijt beginnen.

Er zaten daar echt heel veel van deze hermiet krabbetjes:

Nadat we weer even het water zijn geweest wilde ik even bij een gestrande boot kijken (had ik op internet gezien). Monique had geen zin om mee te gaan, dus even alleen op pad. Je komt eerst langs een verlaten vuurtoren (N11.9896 W68.6434517):
Je kan door ook in de toren omhoog (alleen niet helemaal tot in de punt). Het uitzicht ging wel, maar eigenlijk niet heel veel te zien. Alles is nogal vlak daar.

Daarna doorgelopen tot het gestrande schip(N11.990678 W68.6400517):

Er bleek nog een 2de schip te liggen (N11.992128 W68.6401817):

Nog even een panorama geschoten (N11.99179 W68.640355):
Veel meer dan dat was er niet te zien.

Voor de lunch was er een (inbegrepen) barbeque. Dat was wel te eten. Met het overgebleven brood van de BBQ gingen ze de vissen voeren. Dus wij met snorkel spullen het water in:

Ook nog een zee-egel gespot tussen wat stenen (sorry photo is wat ruisig, was erg lastig om op de photo te krijgen):
De laatste vakantie (naar Egypte) is Monique nog in een zeeegel gestapt (link).

Nog meer vissen:

Er waren ook nog wel wat meeuwen die er rondvlogen:
Rechts op de foto staat ook nog een toren waar je in kan (hebben we overigens niet gedaan).

Om een uur of 3 ’s middags was het weer tijd om terug te gaan. We gaan met het rubber bootje weer terug naar het schip. Je kan op de foto zien dat iedereen netjes in de rij staat. Het deed me denken aan de film Dunkirk die ik in het vliegtuig heb gekeken (eerst even op de foto klikken voor een high res versie):

Na weer een uur of 2 zijn we weer terug in de haven op Curaçao. We gaan weer met de limo terug naar het resort.

We hebben niet echt meer uitgebreid gegeten want we hadden al een ’s middags al een uitgebreide lunch op.