Canada dag 17: Coombs, Cameron lake, Giant cedar trail, Tofino, Victoria

Vandaag gaan we richting Victoria via Tofino. We gaan op aanraden van de B&B eigenaresse ook even stoppen bij Coombs (N49.305504, W124.423648). Daar zouden geiten op het dak zitten. We wisten niet zeker of het echte geiten of beelden van geiten zouden zijn.
Eerst even een roofvogel op de foto gezet. Het lijkt weer een bald eagle te zijn:

Bleek dat het inderdaad echte geiten zijn:
Die staan op het dak van een winkel. Was wel een leuk gezicht.

Er was verder in het dorpje niet heel veel te zien, dus verder gereden. Na een tijdje even gestopt bij Cameron lake (N49.289485, W124.618458). Het was daar echt heel wind stil dus het water was een bijna perfecte spiegel:


Geeft wel een speciaal effect.

We reden verder over de 4 en kwamen op een gegeven moment langs de “giant cedar trail” (N49.176930, W125.396378). Dit is een kort pad die naar een paar gigantische bomen leidt. Het is moeilijk om goed op de foto te krijgen hoe groot de bomen echt zijn:

Als je het pad stukje verder volgt dan draait het weer terug richting de parkeerplaats en kom je langs een veldje met allemaal varens:

Een stuk verderop komen we ineens in de file. Er word daar aan de weg gewerkt en is de over een heel stuk maar 1 rijbaan beschikbaar…

Uiteindelijk komen we toch in Tofino aan. Er is daar niet heel veel te zien, nog wel even het uitzicht op de foto gezet en we hebben daar ook nog een ijsje gegeten.

Daarna naar Victoria gereden, een stuk ging over dezelfde weg (die half afgesloten was). We gaan vanavond slapen bij “University cabana inn”
(N48.474657, W123.332828). Dit is een soort B&B met 2 kamers, alleen dan zonder ontbijt… De kamer was wel redelijk groot, maar wel beetje low budget ingericht. Niet echt een aanrader. Daarnaast, wat dit met de university te maken heeft is niet duidelijk…

We zijn daarna even wat eten gaan afhalen en daarna nog even gerelaxt voordat we gaan slapen.