Curaçao dag 4: Fort Beekenburg, Tugboat beach, Tugboat, Restaurant De Buurvrouw

Vandaag willen we gaan snorkelen bij Tugboat beach. We wisten niet helemaal zeker waar we naar toe moesten, wel ongeveer. Op een gegeven moment kwamen we een parkeerplaatjse tegen waar al autos stonden. Dus wij daar ook gestopt. Er bleek daar een oud Fort te zijn (parkeerplaats N12.07152864, W68.8614084). Op de voorgrond een van de kanonnen, een wachthuisje, in de verte de toren waar je boven op kan komen:

Foto richting de zee:

Foto van bovenop de toren:

Als je even op de foto klikt, dan kan je helemaal in de verte autos zien staan, dat is de parkeerplaats van tugboat beach (N12.0697787 W68.8615413).

Er liep ook een hagedisje op de toren:

Daarna dus stukje verder gereden richting die andere parkeerplaats (N12.0697787 W68.8615413). Dit was dus de toegang tot tugboat beach. Het strand zelf is aleen maar rotsen/keien (je ziet nog een heel klein stukje op de foto):

Daar heb je ook last van als je het water in wilt. Waterschoenen kunnen hier helpen, maar wij hadden onze full foot flippers bij ons, dus was even behelpen totdat we ze aan konden doen.

Daarna het water ingegaan, er zwommen vissen en was wat koraal te zien, maar in eerste instantie konden we de tugboat niet vinden, we wisten ook niet hoe diep die lag…

Dus weer het water uitgegaan, en toen zag ik in de verte wat mensen snorkelen, zeg maar voorbij de 3 pijlers op de foto van het strand (2 fotos terug). Daar bleek het dus te zijn:

Deze foto is met de camera in de gewone stand (zeg maar niet onderwater stand). Vandaar dat de de kleuren heel erg blauw zijn. Raw stond ook niet aan, dus kon het achteraf niet meer oppoetsen.

Hier nog wat meer fotos:

Nadat ik het daar wel gezien had ben ik terug gezwommen. Flippers meenemen is wel aan te raden. Op de terug weg nog even het aangeplante koraal op de foto gezet. Ik vond de plastic flessen wel beetje ironisch…

’s Avonds zjn we gaan eten bij restaurant De Buurvrouw (N12.1971883 W69.0079517). Dat was een soort ronde grote schuur, zeg maar half buiten. Eten was lekker daar, aanrader.