Valencia Dag 5

Vandaag om 7:00 opgestaan. Gelukkig is de terugvlucht niet zo vroeg als de vlucht heen. Na ons ontbijt hebben we uitgecheckt en een taxi besteld. Om 8:15 rijden we met de taxi richting het vliegveld. De taxichauffeur heeft een nogal “snelle” rijstijl. Na de koffers afgegeven te hebben (we hadden al online ingecheckt) zijn we richting security en de gate gegaan. We haddden voldoende tijd dus maar kopje koffie gehaald. Nog weinig activiteit bij gate D14.

Vliegtuig komt eraan:

De terugvlucht ging weer voorspoedig, alleen wel veel bewolking onderweg dus weinig te zien:

De arrival was via  waypoint HELEN, richting breda en tilburg en radar vectors naar final runway 21. Op final daalden we richting de wolken en zagen we de schaduw van het vliegtuig met een opmerkelijke cirkel om het vliegtuig heen:Dit heet een “Glorie” (zie wikipedia). Je kan op de foto zien dat wij redelijk ver voorin het vliegtuig zaten omdat de cirkel rond dat punt van de schaduw gecentreerd is.

Toen we door de wolken waren zagen we Eindhoven noord vanuit het vliegtuig:

De landing was op runway 21 en na kort taxi ritje over de parallel taxitrack stopte het vliegtuig voor de terminal.  Onze koffers kwamen vrij snel en wij zijn daarna met de taxi weer naar huis gegaan.

Onze tripje zit er weer op…