Canada dag 13: Squamish, Sea to sky gondola, Shannon falls, Alice lake, The spit, Eagle run viewing point

We blijven nog een nachtje slapen in Squamish dus gaan we in de omgeving wat dingen bekijken. Het plan is om eerst richting de Sea to Sky gondola  en Shannon falls te gaan.

We hebben de auto op de Shannon falls parkeerplaats gezet (N49.672126, W123.159953). Welke vlak bij de Gondola parkeerplaats is, maar daar mag je maar paar uur staan. Het is misschien 500m lopen naar de gondola vanaf de Shannon falls parkeerplaats. We besluiten eerst omhoog te gaan en daarna naar de waterval. Tijdens de wandeling naar het grondstation krijgen we al een blik op de waterval:

Aangekomen bij de Gondola is het nog niet erg druk, maar we moeten toch een karretje delen met anderen, beetje jammer. Het uitzicht omhoog is al mooi:

Je kan overigens ook de berg omhoog lopen, maar dat is echt een hele lange moeilijke klim!

Boven op de berg is het uitzicht nog mooier:

Er hang daar ook een hangbrug

maar die is eigenlijk een beetje nutteloos, omdat je via een kort pad ook aan de andere kant kan komen… Maar goed, toch wel leuk om daar even overheen te gaan.

Boven op de berg zijn er een aantal wandelpaden aangelegd. Wij zijn als eerste over de “panorama trail” gelopen. Onderweg kwamen we weer eekhoorns tegen.

Op verschillende plaatsen langs het pad zijn uitzichtpunten, maar het uitzichtpunt helemaal aan het uiteinde van het pad is denk ik de mooiste:

Toen we weer terug waren op het beginpunt hebben we besloten om ook nog de “wonderland lake loop” te lopen. Deze is wat moeilijker dan de eerste.

Paddestoel die we onderweg tegenkwamen:

Het pad loopt tot een meertje met waterlelies waar ze vlonders omheen hebben gemaakt.

Toen we terug waren bij het begin zijn we weer met de gondel naar beneden gegaan. We hebben uiteindelijk zo’n 3 uur op de berg rondgebracht. Het zijn wel mooie wandelroutes, alleen zijn er wel heel veel mensen. Ik heb altijd liever een beetje meer een “middle of nowhere” gevoel. Mt Revelstoke was beter wat dat betreft.  Eenmaal beneden zijn we naar de Shannon Falls gelopen, die we vanochtend al uit de verte hebben gezien. Dit is ook wel een mooie waterval:

Je kan aan de voet van de waterval ook op de rotsen klimmen om een wat andere view te krijgen.

De volgende stop vandaag is Alice lake (N49.780464, W123.123902).  Het meer zelf is eigenlijk niet zo heel veel aan. Heeft een strandje, je kan er het water in en het water op (verschillende dingen daar te huur).

Daarna doorgereden naar “The spit” (N49.686935, W123.178501). Dit is een plek waar heel veel windsurfers en kitesurfers samen komen om het water op te gaan omdat het daar veel waait.

Ook heb je vanaf daar een goed zicht op de Shannon falls, die we al twee keer eerder gezien hebben vandaag

Vlak bij “the spit” is ook een natuurparkje (N49.695889, W123.180813), waar bald eagles zouden kunnen zitten. Die wilden we deze vakantie wel zien dus hebben we de auto geparkeerd en zijn we gaan lopen daar. Uiteindelijk geen eagles gespot, maar wel deze vogeltjes:

Als laatste stop zijn we naar Eagle run viewing point gegaan (N49.752605, W123.141618). Hier zou je ook bald eagles kunnen spotten. Squamish staat namelijk bekend als “the eagle capital of the world”. Maar helaas, in juli zitten daar geen Eagles, de enige vogels die er zaten waren deze:

Hopelijk gaan we ze later deze vakantie nog wel spotten.

’s Avonds zijn we bij Boston pizza een pizza gaan eten. De vorige keer smaakte goed dus zijn we nog een keer bij deze keten gaan eten.

P.S. Een paar weken nadat we weer thuis waren hoorde we dat de hoofdkabel (haul rope) gefaald had en dat een groot aantal van de gondels naar beneden zijn gestort (zie hier en hier). Bleek dat de kabel ’s nachts doorgesneden is. Gelukkig is dit niet gebeurd toen wij er in zaten!