Dag 6 Donderdag 7 Juli 2016: National park Tiilikkajärvi, Kajaani, Paltaniemi, Vuokatti.

Na een nacht dat ik (Monique) slecht had geslapen, vroeg opgestaan om na het ontbijt onze reis weer te vervolgen. Het eindpunt van de dag is Vuokatti. Het was een afstand van ongeveer 185 km.

De eerste stop die we hebben gedaan was in het nationaal park Tiilikkajärvi.

nationaal park tiilikkajärvi kaart

Toen we uit de auto stapte waren er al gelijk van die grote muggen die om ons heen zoemde.

mug

Het was een mooie wandeling die we hebben gemaakt, alleen jammer van die muggen want we hebben de hele tocht met onze muts opgelopen. Anders werden we verrot gestoken door die krengen van muggen.

nationaal park bootjes

meertje door de bomen

paadje tussen twee meertjes

Naast muggen waren er ook vriendelijkere beestjes:

vlindertje

Geen idee of het eetbaar is

paddestoel

Er was ook ruimte om te bbq-en.plaats om vuurtje te stokenToen we weer terug waren bij de auto en wat gedronken te hebben, hebben we onze reis weer voortgezet. De volgende plek was het plaatsje Kajaani.  Hier zijn we naar overblijfselen van het fort Kajaanu linnu gaan kijken, dit ligt op een eilandje in de rivier Kajaaninjoki.

ruïne

Vanaf Kajaani zijn we naar het stadje Paltaniemi gereden en hebben daar een 18-eeuwse kerk met beroemde muur- en plafondschilderingen bezichtigt.

binnenkant oude kerk

Daarna zijn we naar ons hotel gereden in Vuokatti waar we zijn ingecheckt. Onze kamer had een erg mooi uitzicht op een meer.

uitzicht vanuit hotelkamer

hotelkamerDaarna zijn we naar de top van de Vuokatinvaarat gereden waar een erg mooi weids uitzicht hadden over Vuokatti en Sotkamo en de meren en heuvels er omheen.

uitzichtpunt

Het hotel had geen half pension, dus hebben we wat simpels gegeten. We zijn daarna nog even een rondje gereden en nog bij een mooi plekje een stop gemaakt. Na aankomst in het hotel naar het water gelopen.

meertje

Het blijft al erg lang licht. Het is nu 23:05 en de zon is ongeveer net onder. We zitten op 64.1 graden noorderbreedte. Morgen gaan we verder naar het noorden. Dan gaan we de poolcirkel in (66.5 graden noorderbreedte)! Dan gaan we ook naar de woonplaats van de kerstman.