Dag 6 Hluhluwe game drive, Elephant lake hotel

Weer vroeg opgestaan (er ontstaat een patroon!). Bij het hotel speelden een paar aapjes:

Op weg gegaan nadat de koffers weer ingeladen waren. Onderweg gestopt voor toilet/koffie bij “Nisela” Daar stond een zebra in een omheining en ook een paar konijntjes. Was een mooie omgeving:

We zijn bij Lavumisa de grens naar Zuid Afrika weer overgegaan. Nadat we weer in de bus reden kwamen we op een geven moment een wilde giraffe langs de weg tegen (de strepen in de foto komen door de ruit van de bus):

Lunch was geregeld bij een hotel. Daar stond ook een mooie acacia xanthophloea:

Met vogelnestjes van de “weaver” vogel:

Binnen in het hotel hebben we wel de laatste van de big five gespot! (helaas was het alleen een foto…)

De game drive was in een zelfde soort jeep als de eerste. Plaats voor 10 personen plus chauffeur. Het begon meteen goed. Als eerste een wild zwijn gespot. Die hadden we nog niet gezien in Kruger.

Als tweede zebra’s

Hier zie je dat Hluhluwe veel meer bergen heeft als Kruger:

Als 3de zagen we een leeuw slapen op de weg. Deze leeuw draagt een halsband omdat ze hiermee voorkomen dat de leeuw uit het park gaat en gedood wordt door de lokale bevolking.

Heel erg scherpe close up foto van de leeuw. Als je inzoomt op de oog van de leeuw dan zie je in de reflectie een witte auto staan waaruit ook fotos gemaakt werden:

Onbekend vogeltje:

We kwamen nog een  eenzame buffel die verstoten is uit de groep. Deze zal waarschijnlijk eerdaags aan een leeuw ten prooi vallen.

Kudu:

Toen kwamen we heel veel neushoorns achter elkaar tegen. We hadden al in het begin een neushoorn van ver weg gezien, maar nu stonden ze echt heel dicht bij. Hluhluwe park heeft heel veel neushoorns omdat ze hier ook uitgezet zijn voor het behoud van de neushoorn

Ook nog wat olifanten van echt heel ver weg gezien:

Gelukkig hadden we al veel olifanten gezien in Kruger park.

We kwamen ook nog dit grappige bordje tegen

Nog meer neushoorns

Een kudu bij een termieten heuvel:

Toen we even pauze hadden was er nabij in een meertje een nijlpaard

Nog een neushoorn, nu helemaal in de modder

Foto van de omgeving

Mannelijke kudu:

Tweede leeuw gespot:

Giraffe gespot:

De zon ging al weer bijna onder, en de game drive is bijna over:

Je ziet aan de lange schaduw van de gazelle en warme kleuren dat inderdaad de zon bijna onder is.
Dit was het laatste dier wat we gezien hebben in het park. Helaas weer geen luipaard gezien. Vergeleken met Kruger is het landschap hier wel mooier met alle heuvels en bergen etc, maar in Kruger wel meer dieren gezien. Natuurlijk waren we ook wel langer in het Kruger.

Na het bezoek aan het park zijn we weer in de bus ingestapt en naar het hotel gereden, de elephant lake hotel. Na het inchecken kwamen we op de hotelkamer, de handdoeken waren in de vorm van een olifant op het bed gelegd:

De hotelkamer had een klein balkonnetje. Van daaruit keken we uit op het zwembad en de bar en eetzaal van het restaurant:

Het diner wat geserveerd werd was weer een braai. Je kan op de foto zien dat de BBQ al staat te branden!

Was ook weer een erg heldere avond. Nog geprobeerd om de sterren op de foto te krijgen. Dit is een 30 seconden exposure, die ik half uit de hand heb geschoten, gesteund op de rand van het balkon, maar met de hand omhoog gericht. Je ziet als je goed kijkt dat de sterren streepjes zijn, omdat ik denk ik de hoek niet helemaal constant heb gehouden. Dit is natuurlijk ook eigenlijk niet te doen uit de hand. Onder in de foto zie je nog de rook van de BBQ.

Omdat we nog wat vroeg waren gingen we eerst even naar de bar. Daar hoorde we op een gegeven moment dat er nijlpaarden door de tuin van het hotel liepen. Toen wij gingen kijken waren ze al weer weg. Er hingen in het hotel foto’s aan de muur dat er nijlpaarden uit het zwembad aan het drinken waren. De nijpaarden komen uit een rivier die achter het hotel ligt. Morgen gaan we op een boot deze nijlpaarden bekijken.