Canada dag 15: Elk falls, Nymph falls, Campbell river

Het ontbijt in het paradise seashell motel was niet heel briljant, erg kleine ontbijt ruimte. Hopelijk gaan we vanavond beter overnachte, we hebben namelijk een B&B in Campbell river geboekt. We besluiten om via de 19A te rijden richting campbell river te rijden

Het is weer lekker weer vandaag, met mooi zonnetje:

Na een stukje over de 19A gereden te zijn spotte ik opeens een bald eagle. Deze zat op het eind van een dam in het water in Union bay(N49.583751, W124.885922):

Langzaam dichterbij gelopen.

Op een gegeven moment vond de eagle dat we dichtbij genoeg waren en vloog weg:


Wat een mooi beest zeg! We zagen ook nog een tweede vliegen maar die kreeg ik niet mooi op de foto (onscherp).

Daarna doorgereden naar Elk falls provincial park (parkeerplaats N50.038258, W125.329882). Deze waterval is vlakbij een stuurmeer van electriciteits centrale gelegen. Ze waren bezig om de houten(!) pijpleidingen te vervangen voor nieuwe. Deze waren van hout gemaakt omdat ten tijde van de aanleg metaal erg duur was. Ondanks de werkzaamheden waren de watervallen gewoon te zien:

Door de spray van het water en het zonnetje kon je zelfs een dubbele regenboog zien:

Er was daar ook een hangbrug over het water en kon je zo de waterval van de andere kant bekijken:

In het park kan je verder goed wandelen, erg relaxt daar.

We zijn vandaag nog bij een tweede waterval gaan kijken namelijk de Nymph falls (parkeerplaats N49.672277, W125.082349). Deze waterval is niet zo hoog maar wel breed en is kennelijk populair om in af te koelen:

Na hier wat rondgekeken te hebben zijn we naar onze B&B gegaan “Money pennies bed and breakfast” (N50.023753, W125.249528). Leuk detail: Zit op Elm st., zelfde straat als in de horrorfilm “A nightmare on Elm street” Deze B&B is in een woonhuis en heeft zo te zien twee kamers. De kamer die wij hebben is wel een ruime nette kamer. Wij besloten om te voet richting het centrum/water te gaan om wat te gaan eten en even rond te kijken. Buiten op straat zat een zwarte kat:

We zijn wat gaan eten bij Riptide marine pub & grill (N50.035211, W125.245818). Dit ging op zich wel, was alleen beetje rumoerig daar.

Daarna nog wat in de haven en omgeving rond gewandeld. De Haven van Campbell river:

We zien een van de botem van “Eagle Eye adventures” al liggen in de haven. We hebben morgen met deze organisatie een walvis/wildlife safari geboekt (even op de foto klikken en dan inzoomen op de gele boot).

Ander stuk van de haven:

Wij hebben nog een ijsje gegeten op een van de pieren (N50.020887, W125.235383). We zagen daar in de buurt ook nog een zeehond zwemmen:

En een reiger vliegen:

Het werd al wat later dus zijn we daarna terug gelopen.