Dag 4 Dinsdag 5 Juli 2016: Helsinki, eiland Suomenlinna, Cathedraal Senaatplein.

Nadat we weer vroeg uit de veren waren op de ferry zijn we gaan ontbijten. Wij dachten dat er ontbijt bij zat, dit was niet het geval. Dus maar een broodje en koffie gekocht bij het cafe op de Ferry.
We kwamen rond 9.15 aan in Helsinki. Vanaf daar zijn we eerst richting hotel gereden, dit was maar 3,5 km vanaf de Ferry. We gingen naar Hotel Helka. Onze kamer was nog niet gereed maar we mochten al wel onze auto parkeren achter het hotel (dit was wel 20 euro per dag).
Van daar uit zijn we Helsinki in gelopen. We wilde een Helsinki card gaan halen maar we hebben eerst een tijdje gezocht waar deze te verkrijgen was. Omdat het al wat later was toch maar besloten om het niet te doen omdat we toch niet alles meer konden doen.
Met een waterbus naar het eiland Suomenlinna geweest met een tussenstop op een ander klein eilandje. Het bootritje was wel leuk. Op het eerste eilandje hebben we wat gewandeld hadden. We kwamen nog een oude mijn tegen:oude mijn

Suomenlinna staat op de werelderfgoed van Unesco. Het geheel viel een beetje tegen. Het was erg toeristisch en eigenlijk was er niet heel veel van het fort te zien. Dit was een nogal donker en nat stuk van het fort:fort van binnen

Nog een vliegtuigje gespot op het eiland:

vliegtuig

En een paar “eendjes” gespot:

"eenden"

Daarna met de waterbus weer terug naar het vasteland. Net op tijd voor de regen:

regen op suomenlinna
We hebben wat rondgelopen en bij de kathedraal op het senaatplein geweest.

cathedraal
Daarna richting het hotel gelopen omdat we ook last hadden van onze voeten.
’s Avonds in het restaurant gegeten van het hotel, voor het eerst rendier gegeten. Dat was wel lekker.
Na het eten gewoon lekker gerelaxt op de hotelkamer.