Dag 11 Dinsdag 12 Juli 2016: Birdsafari

Na een kort nachtje alweer vroeg opgestaan want we hadden vandaag om 10:00 een birdsafari in het plaatsje Gjesvær. Bij het ontbijt hadden we een mooi zicht op het haventje in Honningsvåg:

mooie reflecties in waterOp weg naar Gjesvær zagen we nog de mist hangen over het noordkaap eiland (Magerøya).mist in dalDe birdsafari is een boottocht naar de eilandengroep Gjesværstappan waar we verschillende volgens konden bekijken. Dit gebied is sinds 1983 een beschermd natuurreservaat, waar miljoenen vogels zich in de zomermaanden nestelen. We hebben veel verschillende vogelsoorten gezien, zoals papegaaiduikers, aalscholvers, zeekoeten, en zeearenden.

De safari boot: birdsafariboot

Alk en Kuifaalscholver?alk en kuifaalscholven?

Kuifaalscholver?alk en kuifaalscholvers?

Alk:alk

Echt heel veel papagaaiduikers in het water:papagaai duikers

Zwarte zeekoet:zwarte zeekoet

Kuifaalscholver?kuifaalscholvers?

Kolonie Jan-van-gent-en:

kolonie jan van genten

kolonie jan van genten 2

Zee mist:zeemist

Zee mist met mist boven een eiland:zeemist en mist boven eiland

Een nog jonge arend (white tailed eagle), als hij ouder wordt dan krijgt hij een grijze kop:arend (white tailed eagle)

zeearend (bald eagle):zeearend

Kan je zelf zoeken welke vogel welke is:vogelkaart

Daarnaast hebben we ook nog 2 zeehonden gezien, maar die waren te snel weer weg om op de foto te krijgen. Het was een leuke boottocht maar aan het eind was ik wel erg misselijk, ik had geen tabletje tegen zeeziekste ingenomen omdat het water vrij rustig was. Maar toen we om het eiland voeren waren er wel flinke golven. Ik weet in het vervolg: gewoon een reistabletje nemen.

Vanuit Gjesvær gaan we naar onze volgende bestemming. Dit is Thon hotel Alta in Alta. Het is ongeveer 335 kilometer omdat we via Hammerfest gaan. In Hammerfest zijn we naar het haventje geweest maar was niet echt spectaculair.

haventje

Daarnaast nog een kerkje van de buitenkant bekeken in de vorm van een  vis droogrekkerkje in de vorm van droogrek

Als we dit hadden geweten waren we er niet zover voor omgereden, want we moesten weer een heel stuk teug over dezelfde weg. Onderweg wel weer heel veel rendieren tegen gekomen op de weg. Daarnaast reden we net onder een mistlaag door:

net onder de mist

Verder over kaarsrechte wegen:

lange rechte weg

We kwamen rond 18.30 in ons hotel aan, was wel een mooie nette kamer maar het uitzicht was stukken minder dan de vorige hotels. Maar ja je kunt niet alles hebben. Daarna wat gaan eten, we hadden halfpension maar we konden in de pizzeria die aan het hotel vastzit gaan eten. We konden voor een bepaald bedrag eten en de rest moesten we bij betalen, vonden dit eigenlijk wel raar omdat we halfpension hadden.

Daarna naar onze kamer gegaan want we waren best moe na zo’n kort nachtje en weer een drukke dag. Dus lekker relaxen op de kamer en het reisverslag weer schrijven.