Egypte Dag 1 en 2: Amsterdam en Marsa Alam

Deze keer hebben we een last minute naar Egypte geboekt, naar Marsa Alam aan de rode zee kust. We vliegen weer vanaf Schiphol met Transavia. Het vliegtuig vertrekt om een redelijk normale tijd en we hoeven dus niet al te vroeg op. Eenmaal in het vliegtuig valt de beenruimte eigenlijk best wel tegen. Het weer was overigens wel goed onderweg. We hadden bijvoorbeeld een goed zicht op Sofia (bulgarije):

Eenmaal aangekomen daar was het al donker (het ligt redelijk ver naar het zuiden en het is winter!). We hebben deze keer geen huurauto maar gaan met de bus naar het resort, “The three corners happy life”. Bij aankomst konden we meteen gaan eten (we hebben een all-inclusive) en daarna konden we inchecken. Het eten viel overigens niet tegen. De hotelkamer was ook wel redelijk ok:

Daarna zijn we maar gaan slapen want het was ondertussen al bed tijd.

De volgende ochtend konden we eigenlijk pas goed zien waar we zaten, na het ontbijt zijn we eerst even een rondje gaan lopen. Daarna waren er twee meetings. Eén van de iemand van het hotel die uitleg gaf over het eten en de faciliteiten etc. Daarna ook nog een meeting van iemand van Sun Web (de reisorganisatie). Zij gaf o.a. uitleg over excursies. We hebben 3 excursies erbij geboekt: 1) Jeep Safari 2) naar Sataya (koraalrif op de rode zee) en 3) Luxor.
We zijn daarna onze zwemspullen etc gaan halen om op het strand te gaan liggen en wat te gaan zwemmen in het water. Het is een beetje een rotskust daar met op plekken wel zand. We hebben ook snorkel spullen meegenomen omdat daar ook een koraalrif ligt die je vanaf een pier kan bereiken. Maar helaas er is een rode vlag wat aangeeft dat je daar niet mag snorkelen omdat de golven dan te erg zijn. Op het ondiepe stuk kan je nog wel steeds snorkelen en dat hebben we ook gedaan, maar daar is het zo ondiep dat je soms met je voeten of knieen de rotsen of stenen raakt waardoor je makkelijk met schaafwonden eindigd…

In de middag even met de fotocamera nog een rondje gelopen. Zoals je kan zien zaten we redelijk dichtbij een piratenzwembad, maar verder geen kind te zien (N25.369098, E34.728616) …

en bij de zee (te zien op de achtergrond).

Bij het centrale zwembad zit ook een bar, waar je in de middag een snack kan halen. Er zitten daar ook heel veel van die kleine vogeltjes (musjes of zo):

Die het ook leuk vinden om de kruimels van je bord te eten:

Verderop zat ook nog een witte vogel in het water van de sproeiers:

Nog even een foto van de pier waar we vanochtend zijn geweest (N25.37051, E34.73021):

Kan je zowel de rode vlag op het uitkijkpostje vooraan als ook op de pier helemaal achteraan zien.