Egypte Dag 7 en 8: Snorkelen en terugreis naar Schiphol (EHAM)

Vandaag hebben we niets gepland anders dan weer proberen te snorkelen bij het rif bij het hotel. Gelukkig is er vandaag een groene vlag, dus kunnen we gaan snorkelen! Het is wel een mooi rif, eigenlijk net zo mooi als het rif by Sataya. Er schijnt daar ook soms een dolfijn te komen, maar die hebben wij niet gezien. Er zaten wel veel verschillende vissen en ook hele scholen met vissen. Is wel speciaal gevoel om daar door heen te zemmen. We willen dat de volgende dag nog een keer gaan doen dus we hebben voor een late checkout betaald, z.d.d. we nog konden gaan douchen na het zwemmen.

’s Avonds was er weer entertainment bij de bar. Deze keer een vuureter:

Was op zich wel leuk om te zien, maar er werd wel een beetje te vaak om applaus gevraagd.

De volgende dag waaide het weer hard. Dus snorkelen zat er niet meer in. We hebben nog wel wat fototjes gemaakt. Uitzicht vanaf ons balkon:

Strand:

Er liep ook nog een kameel op het strand:

We zijn ’s middags met de bus weer naar het vliegveld gegaan. Bij de security check was er een aparte rij voor mannen en voor vrouwen. De rij bij de mannen was echt veel korter, dus ik heb echt lang op Monique moeten wachten… De vlucht ging weer voorspoedig en het ophalen van de auto ging ook soepel.

Deze vakantie was wel weer beetje anders dan vorige. Wat minder actief, wat meer relaxen op het strand, maar toch nog wel wat excursies. Die excursies waren wel leuk, dat liggen op het strand blijf ik vrij saai vinden.