Lanzarote Dag 6

Vandaag moest ik eerst om 10.45 op controle bij de arts ivm de hechtingen. Het was allemaal oké, de arts was tevreden. Ook omdat mijn oog niet geheel dicht zat.
Vanuit de arts zijn we eerst naar Salinos de janubio geweest. Dit zijn uitgestrekte zoutvelden in een lagune aan de weg van Playa Blanca naar Yaiza. Hier wordt nog steeds zout gewonnen net als 100 jaar terug. Per jaar wordt er nog 2000 ton zout gewonnen.
bordje-salinos-de-janubio

salinos-de-janubio

Van daaruit zijn we richting Arrecife gereden. We zijn eerst naar Castillo San José gegaan.
castillo-de-san-jose

Hier is nu een museum voor hedendaagse kunst maar vroeger werd de burcht gebruikt als bescherming tegen piraten en werd er buskruit en levensmiddelen opgeslagen.

kunst-binnen-in-castillo-san-jose

Daarna zijn we iets verderop naar Castillo de San Gabriel, dit is een eilandvesting die door 2 dammen met de zeepromenade is verbonden. De puente de las bolas (kogelbrug)is alleen voor voetgangers. Nu herbergt de vesting een archeologisch museum met amforen, oud-Canarische voorwerpen en recentere kleifiguren.

castillo-de-san-gabriel
kanon
Mooi te zien is de rifling aan de binnen kant van de loop, om zo de kogels spin mee te geven zodat ze beter gericht konden worden en over grotere afstanden geschoten kan worden.
binnenkant-kanon-met-rifling

We zijn daarna naar Teguise gereden en zijn daar naar Castillo Santa Bárbara gegaan. Hier is museo de la pirateria ondergebracht. Het is de oudste vesting van de archipel. Het ligt op de berg Guanapay.
castillo-de-santa-barbara-op-rand-krater

manquette-castillo-de-santa-barbara

torentje-castillo-de-santa-barbara

De burcht is in 1339 gebouwd en werd in de 16e uitgebouwd tot een verdedigingscomplex. Bij piratenaanvallen verschansten hier gewapende mannen zich die indringers in bedwang moesten houden.
Daarna zijn we naar een kerkje in Teguise geweest,maar deze was niet open. Vonden het wel jammer want we hadden het kerkje graag van binnen gezien. We denken dat het het kerkje Iglesia de Nuestra Señora de Guadalupe is.
iglesia-de-nuestra-senora-de-guadalupe

Daarna weer richting hotel gegaan.