Dag 19 Woensdag 20 Juli 2016: wandeling Bitihødn.

Vandaag zijn we om 8.30 uur opgestaan want vandaag verblijven we nog een dag in Beitostølen. Na het ontbijt zijn we langs de receptie van het hotel geweest om te vragen of zij een mooie wandelroute wisten voor in het Jotunheimen nationaal park. Hij wist een route in de buurt van het hotel, route de Bitihødn. Het lag ongeveer 10 kilometers van het hotel vandaan langs de weg 51.
bitihødn bord

bitihødn gezien vanaf beginpunt

Het was stralend blauw toen we de tocht begonnen. Aan het begin van de route vond Ramon een mooie groene steen,weten niet wat voor soort steen het is. ’s Avonds in het hotel bleek de steen niet meer zo groen te zijn, hihihi…..

Na ongeveer 20 minuten te hebben gelopen kwamen we op een splitsing, bij de ene stond B en de andere route was T.  We besloten de T-route te nemen, maar na een uurtje of 1,5 gelopen te hebben kwamen we er achter dat deze route ons niet naar de top zou brengen. Dus we zijn maar omgekeerd. Onderweg hebben we wel mooie uitzichten gezien en een leuk soort hoentje, denken wij. Deze had ook 4 jonkies maar die kregen we moeilijk op de foto.
hoen

Op een gegeven moment zagen wij mensen lopen over de andere route verder de berg op, wij zijn toen recht omhoog gegaan, wat behoorlijk stijl was. De verdere route naar de top was een flinke klim over een vrij moeilijk pad. Onderweg maakte een trauma heli een 45 graden bocht recht boven ons op lage hoogte en lande stukje verder op. Er werd iemand meegenomen, waarschijnlijk enkel of dergelijke verstuikt of zoiets.
trauma heli

trauma heli geland
Daarna de tocht naar de top verder ondernomen. Omdat we al eerste al een heel stuk hadden gelopen hield ik (Monique) het niet vol. Stijle klim:
steile klim
Ramon is het laatste stuk alleen gegaan en ik ben op een steen gaan zitten om van het uitzicht te genieten. De top was toch iets verder dan dat Ramon dacht. Dus op een gegeven moment ben ik de tocht naar beneden alweer vast gaan lopen. Uitzicht op de top was geweldig:

op de top van bitihødn

De parkeerplaats kon je zien vanaf de top
parkeerplaats gezien vanaf de top (ingezoomd)

Ramon kwam ongeveer 5 kwartier na mij bij de auto. Gelukkig kon Ramon de auto via een app op zijn telefoon openen zodat ik in de auto kon om te zitten en wat te drinken. Want het was vandaag voor de eerste keer deze vakantie 22 graden. We zijn allebei tijdens deze wandeling ook verbrand in ons gezicht en hals/nek.

We waren rond 17.00 uur terug in het hotel, hebben toen eerst weer uitgerust van de wandeling. Zullen morgen wel allebei spierpijn hebben van de wandeling. Daarna om 19.00 weer buffet als diner, viel net als gisteren weer erg tegen.