Canada dag 3: Othello tunnels, Peachland

Vandaag zijn we van Vancouver naar Peachland gereden. Dat is ongeveer 400 km, maar we zijn onderweg gestopt bij de Othello tunnels (parkeer plaats N49.378704, W121.369874). Dit zijn tunnels die gemaakt zijn voor een spoorlijn door de bergen, de Kettle Valley railway. Het pad naar de tunnels is het traject van de spoorlijn en daarmee erg gemakkelijk. Het spoor zelf is overigens weggehaald. Tijdens de wandeling naar de tunnels kom je langs een stroomversnelling:

Niet heel veel verder zijn de tunnels er al  (totaal iets van 1 km lopen vanaf de parkeerplaats):

Als je op de foto inzoomt (eerst even op de foto klikken) dan zie je in de verte al de tweede tunnel.

In sommige tunnels is het erg donker…

De tunnels liggen wel stukje in de “berg”:

De rivier slingert onder de route langs, er zijn verschillende bruggetjes:

Langs de route staan bomen met echt heel veel mos erop, waarschijnlijk omdat het nogal dicht begroeid is met dus weinig licht.

Na de tunnels heb je de mogelijkheid om nog stuk door te lopen op het traject en daarna het zelfde pad terug naar de parkeerplaats of om een stuk van de Hope Nicola Trail uit 1876 te lopen. Dit pad start ongeveer bij N49.366535, W121.374236 (totaal 2.1km van de parkeerplaats) en is in tegenstelling tot het eerste stuk wel wat meer klimmen en dalen en ook wat langer (3.3km), maar wel veel mooier.

Foto van een stuk van het pad:

Op het hoogste punt tussen twee bergtoppen staat een informatie bord over de Hope Nicola Trail. Het werd vroeger gebruikt om vee te verplaatsen. Toen de Canadian pacific railway klaar was werd het pad niet meer voor vee vervoer  gebruikt. Daarna werd het nog wel gebruikt door mensen te paard, jagers, houthakkers en goudzoekers. Dit stopte doordat de aanleg van de Kettle valley railway een groot stuk van de Hope Nicola trail verwoeste.

Nadat we weer terug waren bij de auto zijn we weer verder gereden. We hebben nog even getwijfeld of we bij “Hells gate” wilde gaan kijken (N49.782395, W121.447004), maar uiteindelijk niet gedaan, omdat het beetje duur was (30 Canadian dollar per persoon) en het leek niet veel meer dan een stroomversnelling te zijn.

Aan het begin van de avond zijn we aangekomen in Peachland. We slapen vanavond bij Pinewood guesthouse(N49.787262, W119.728393). De kamer is goed, het enige is dat de badkamer via de gemeenschappelijke gang te bereiken was en je dus kans hebt dat je andere gasten in je onderbroek tegenkomt…. Uitzicht vanuit de ingang van het guesthouse was fraai:

We zijn bij “Gasthaus on the lake” in Peachland vlakbij het water wat gaan eten. Het eten was daar niet geweldig. Afrader.