Dag 12 Woensdag 13 Juli 2016: Kåfjord, Djupvik, Skibotn, Finnsnes

Na een goede nachtrust en een lekker ontbijt, hebben we onze reis weer voortgezet. Ons volgende hotel ligt in Finnsnes. Het was een autorit van circa 415 kilometers. Het was een autorit langs de E6 en voer langs de kustlijn. We hebben vandaag van alles gezien qua luchten, bewolking, dichte mist maar ook af en toe de zon. We reden in een mooi landschap waar van alles te zien was.

Wildplassen wordt in noorwegen ook niet gewaardeerd:niet wildplassen

 

Onze Opel Astra Innovation 1.4 turbo met berg landschap op de achtergrond:

Dichte mist:mist, voorligger is nog net te zien

Van het dal was niets meer te zien: mist, weg dal

Watervallen:twee watervallen met laag hangende bewolking

Wolkenluchten met bergen:uiticht vanuit de auto

Cirrus bewolking boven een hoge berg:bergtop met cirrus en laaghangende bewolking

 

In het reisboekje dat we hadden van de reisorganisatie stonden een paar dorpjes op met bezienswaardigheden. We zijn daar gestopt maar hebben weinig gezien. In Kåfjord was een museum over een Duits slagschip, de Tirpitz dat zie in dat fjord verborgen had gehouden tijdens de 2e wereldoorlog. Maar het museum was nog gesloten. Dus maar verder gereden. In Djupvik zou ook iets te zien zijn van de 2e wereldoorlog maar ook niks gezien. Toen zijn we door gereden naar Skibotn, dit was van oudsher een handelsplaats waar de Noren, de Finnen en de Sami elkaar ontmoeten om te handelen.

Wij hebben hier niet veel van kunnen ontdekken, behalve dit:oud handels huisje

Dus maar onze tocht verder gegaan naar Finnsnes. Het was een lange tocht maar het was wel een mooie. We hebben onderweg nog wel gelachen over de toiletten bij de parkeerplaatsen die langs de weg zijn. (Alleen inzoomen als je echt iets ranzig wil zien. Raad eens wat daar onderin ligt!)

erg vieze wc

Verdere details zullen we jullie maar besparen…..

In het hotel konden we kiezen uit een 3-gangenmenu van de kaart. Het eten was erg smakelijk, een van de beste tot nu toe (het andere goede hotel was helka). De kamer is wel ok maar erg gedateerd.

Na het eten nog even rondje gelopen, en een viking beeld tegen gekomen:

viking beeld