Canada dag 14: Vancouver Island, Ferry Vancouver Horseshoe Bay-Nanaimo Departure Bay, Horne lake caves

Vandaag gaan we met de ferry naar Vancouver Island. De ferry gaat van Vancouver, Horseshoe bay (N49.372566, W123.271879) naar Nanaimo, departure bay (N49.193083, W123.955206). De overtocht met een auto en twee personen kost ongeveer 71 EUR enkele reis. Dit is inclusief de reserveringskosten. We hadden namelijk van te voren een plek op de ferry gereserveerd, maar dit bleek niet echt nodig te zijn.

We waren er al op tijd omdat de reserving maximaal tot 30 minuten voor vertrek geldig is. We moesten dus wachten

Foto van het dek van het schip:

Op een van de palen in de haven zat een reiger:

Mooie wolken luchten onderweg:

We besluiten na aankomst om de 19A naar het noorden te rijden. Dit is een weg die helemaal langs de kust gaat. Onze volgende overnachting is namelijk in Parksville bij Seashell paradise motel. Omdat het nog vroeg is rijden we door naar de Horne Lake Caves provincial park (N49.344639, W124.750861). Je kan daar grotten bezoeken. Je hebt de mogelijkheid om een helm etc te huren en dan zelf een aantal grotten te gaan bekijken. Of je kan met een gids de grot in. Sommige grotten mag je alleen met een gids naar binnen. Wij hebben dat laatste gedaan en de “Riverbend Cave Explorer” tour gedaan (zie hier, CAN $49 per persoon). Dit is een vrij gemakkelijke grot, maar wel een van de mooiste. We moeten eerst iets van 1 km lopen om bij de ingang te komen. Dit is een pad wat redelijk omhoog loopt, maar er werd om de zoveel tijd even gestopt voor wat uitleg, dus heel erg vermoeiend was het niet. De ingang van deze grot is een gat in de grond:

Het eerste stuk gaat wel wat steil naar beneden.

In de grot hangen veel stalactieten van calciet.

Er zijn vele verschillende vormen:

In sommige kan je zelfs dieren zien, b.v. een wolf:

En een crocodil:

En de schaar van een krab:

Calciet in het water:

Het was wel een mooie grot. Na ongeveer een uur in de grot geweest te zijn staan we weer buiten. Op het pad liep een duizendpoot:

Na een kort wandelingetje en het inleveren van de spullen zijn we richting het motel gereden “Paradise Seashell motel” (N49.323618, W124.324469). Dit was een beetje een vaag motel. De kamer was echt klein en gehorig. Niet echt een hele goede keuze, maar goed we blijven hier maar 1 nacht.

’s Avonds hebben we even iets simpels gegeten en daarna zijn we nog even op een strandje in Parksville gaan zitten (N49.322907, W124.316383):

Deze was op loopafstand