Valencia Dag 2

Vandaag om een uur of 9 opgestaan, want het ontbijt was beschikbaar tot 10:00. Het ontbijt was niet heel uitbreidt, maar op zich wel goed te eten. Na het ontbijt hebben we 2 fietsen gehuurd bij het hotel. Het waren fietsen met 3 versnellingen, met een wat hard zadel (wat we op een gegeven moment merkten).

Wij zijn als eerste richting de haven gefietst. Daar was niet heel veel te beleven, wel nog een mooit gebouw van de haven autoriteit gespot.

Er lagen ook zeilboten in de haven:

Stukje naar het noorden van de haven ligt het strand. Er is daar een boulevard waar je goed over kan fietsen

Na even op het strand gelopen te hebben zijn wij om een uur of 11:30 even op een terrasje gaan zitten. Kopje koffie koste 1.50 EUR. Zoals je kan zien was het strand vrij leeg.

Daarna richting het centrum gefietst. Toevalligerwijs kwamen wij uit bij het plein voor het Mercado central. Het stond daar vol van de mensen omdat de Spaanse koningin koningin Letizia Ortiz Rocasolano daar was om de Rey Jamie I prijs uit te reiken voor wetenschappelijk onderzoek:

Nadat ze in de auto was weggereden zijn we ook even binnen in de Mercado central gaan kijken:

Dit heeft veel weg van de Markthal in Rotterdam.

Het bleek toch niet handig om het de fiets door de stad te gaan met al die mensen dus zijn we het centrum uitgefietst en besloten om op een andere dag te voet het centrum verder te verkennen. Wij zijn verder naar het noorden gefietst naar een langgerekt park wat aangelegd is in het oude stroomgebied van de rivier Turia. Na een overstroming in 1957 is besloten om de rivier om te leggen. De bruggen liggen er nog wel:

Dit park hebben we gevolgd tot het ciudad de las artes y las ciencias waar we gisteren ook waren. We hadden op een gegeven moment wel last van onze billen omdat de zadels nogal hard waren, dus terug richting het hotel gegaan en daar de fietsen weer terug gebracht. ’s Avonds hebben we gegeten in restaurant Che Baires. Wij hebben een caprese salade als voorgerecht gedeeld en alle twee een “sandwich de milanese” als hoofdgerecht genomen. Beide gerechten waren wel goed te eten.  Het restaurant was overigens erg leeg en ging pas om 20:00 open. De kok was ook nog niet aanwezig om 20:15!