Canada dag 5: Peachland, Kettle Valley Railway (KVR), The Last spike, Revelstoke

Vandaag gaan we richting Revelstoke, maar eerst hebben we net als gisteren een ontbijtje gekocht bij Bliss backery in Peachland. Daarna zijn we naar de Kettle Valley Railway gegaan (N49.587019, W119.732276) om een ritje met de stoomtrein te maken. Gisteren waren we ook al even daar, maar toen reed de trein niet, maar vandaag dus wel. Je hebt de keuze om in een gesloten wagon te rijden of in een open wagon. De gesloten wagon is wat meer de luxe variant, maar ons leek het leuker om in de open wagon te rijden omdat je dan meer van de omgeving kan zien. Na een kaartje gekocht te hebben zijn we gaan wachten op het perron. Het is net alsof we de trein in Nederland nemen!

De locomotief kwam achteruit uit de opslag en reed voorbij het station, na het omzetten van een wissel reed hij weer voorbij om de wagons op te pikken:

Daarna weer achteruit om nu uiteindelijk het spoor voor het station te nemen. Nadat we zijn ingestapt reed de trein, na paar instructies van het personeel, weg. Zoals je hier kunt zien zit de locomotief achterstevoren voor de trein, hij trekt overigens wel de wagons:
Na een leuk ritje door het bergachtige en bochtige landschap, stopte de trein, werd losgekoppeld en werd aan de andere kant van de wagons weer vastgekoppeld om ons weer terug te kunnen brengen naar het beginpunt:

Maar we gingen eerst een stukje achteruit de brug op:

Vanaf daar had je wel een mooi uitzicht. Na even stil te hebben gestaan op de brug zijn we klein stukje gaan rijden en daarna gestopt bij “Canyon station”:

Hier werd het water van de trein bijgevuld en mochten we uitstappen. Even van de mogelijkheid gebruik gemaakt om een foto van de locomotief te maken:

Tijdens de terugreis nog een foto gemaakt van een uithangbord van één van de wijngaarden:

en nog even een filmpje:

Gisteren hadden we ook al verschillende wijngaarden gezien. Op een gegeven moment kwamen we terug bij het vertrek punt, het station is in zicht:

Nadat we weer uitgestapt waren en we terug in de auto zijn, gaan we rijden richting Revelstoke over de 97. Onderweg stonden er allemaal fruitkraampjes. We zijn bij een van die kraampjes gestopt om wat perziken en kersen te kopen.

Als laatste zijn we gestopt bij “The last spike” (N50.976300, W118.723283). Dit is de plek waar de “laatste nagel” is geslagen voor de trans canada railway. Zeg maar het punt waar het spoor naar het oosten en het spoor naar het westen samen kwamen. Er is daar een monument en wat oude spoorrails en een souvenirwinkeltje.

Zoals je op de fotos kan zien regende het ondertussen wel hard, dus zijn we daar niet lang gebleven (was ook niet heel veel te zien), we zijn daarna doorgereden naar ons hotel in Revelstoke, het “Stoke hotel”.  Was een goede kamer met uitzicht op de bergen, alleen zat wel aan een drukke weg met veel lawaai.  We zijn te voet naar “Zalas steak and pizza” gegaan.  Ik had een medium-rare steak besteld, maar was net iets voorbij medium. Uiteindelijk wel gewoon opgegeten (was zonde om weg te gooien), maar als compensatie kregen we een toetje gratis. Dat vonden we wel goed opgelost.