Canada dag 6: Revelstoke, Mt. Revelstoke, Canmore

Vandaag verlaten we Revelstoke en gaan op weg naar Canmore. Onderweg gaan we wel Mt. Revelstoke “beklimmen”. Nog wel even een fototje van het uitzicht van het hotel geschoten:

Je ziet hier, zoals ik gisteren al schreef, de drukke weg en uitzicht op de bergen (Mt. Begbie). Mt. Revelstoke is de andere kant op. De ingang is bij N51.007743, W118.200810 (Meadows in the sky parkway). Daar heb je een “hokje” waar je een kaartje kan kopen. Je kan een ééndags kaartje of een jaarkaart kopen. Die laatste is in alle nationale parken in canada geldig. Wij hebben dat laatste gedaan omdat we van plan zijn om meerdere parken te gaan bezichtigen. 1 kaartje kost iets van CAN $8 per persoon. Een family pass voor alle parken ongeveer $140. Dan moeten we dus iets van 8 dagen (met 2 personen) gaan om die helemaal eruit te halen. Ik weet niet of dat gaat lukken maar het voordeel is ook dat we niet steeds een kaartje hoeven te kopen en daarnaast gaat het geld naar een goed doel!

Onderweg naar de parkeerplaats boven op de berg kom je langs een aantal uitzicht punten. Dit is een foto vanaf een van die uitzicht punten(N51.008140, W118.187359):

We zijn nog gestopt op een aantal uitzichtpunten verder omhoog en uiteindelijk geparkeerd op de parkeerplaats (N51.041030, W118.148681). Vlak naast de parkeerplaats is een klein smeltwater meertje (Balsam Lake) wat in de loop van het jaar verdampt:

Om bij de top te komen kan je nog een busje nemen die je verder ophoog brengt, maar je kan ook gewoon lopen. Het is iets meer dan een kilometer lopen, dus dat hebben we gedaan. Wel uitkijken voor de beren die daar ook op de berg zitten. Kennelijk kan je het beste veel lawaai maken en bij elkaar blijven om de beren weg te jagen. Onderweg zien we nog een soort marmot:

Stukje verderop zien we het “fire watch” huisje al op de top staan. Op het pad naar de top is nog niet alle sneeuw is gesmolten.

Bovenop de berg is het uitzicht schitterend.

“Fire watch” huisje op de summit (je kan er ook in en naar boven klimmen):

Nadat we bij de top zijn geweest zijn we het pad richting Eva Lake en Miller Lake gaan lopen. Dit pad is 6 km lang (4-6 uur heen en terug).
Dit is een pad met afwisselende omgeving. Er zaten ook eekhoorntjes:

Stuk van het pad:

Uitzicht onderweg:

Op een gegeven moment vonden we het te ver om helemaal naar een van de twee meren te lopen en hebben we besloten om om te draaien. Toen we bijna terug waren bij het begin van het pad zagen we nog een marmot zitten:

We hebben daarna nog de “First footsteps”-trail gelopen, wat 1 km lang is. Dit komt langs een soort mini gletsjer:

Ook is er “First nation” (indianen) kunst te zien:

Aan het einde van het pad zat er nog een eekhoorntje op een uithangbord:

Toen hadden we het wel gezien daar en zijn we terug naar de auto gelopen, nog wel even een vogeltje op de foto gezet:

Ondanks de waarschuwingen hebben we geen beren gezien. Ik vond dit een erg mooie en rustige omgeving om te wandelen. Zeker het pad naar Eva Lake was rustig. Aanrader.

Eenmaal in de auto zijn we weer de berg afgereden op weg naar Canmore waar onze volgende overnachting is. Toen we halverwege de berg naar beneden waren ging opeens het motor waarschuwingslampje branden! Dus maar even gestopt en even de auto uitgezet en weer gestart. Het lampje bleef branden.. Op zich reed de auto nog wel normaal. Toch maar even het noodnummer gebeld wat op de autosleutel stond. Dat was kennelijk een of andere algemene sleepdienst. Die wilde wel komen, maar was beetje de vraag waar ze ons naar toe zouden brengen aangezien AVIS al dicht was. Ook zou de rekening voor ons zijn. Dus heb ik maar even afgesproken dat ik het nog even aan zou kijken. Daarna even AVIS gebeld, die konden verder niets, gaven mij beetje de keus om door te rijden of niet. Uiteindelijk maar doorgereden omdat hij verder wel normaal reed. We zijn daarna bij het eerste benzine station gestopt om er benzine met de hoogste octaangetal in te gooien. Misschien dat het daar wel aan lag. We hadden namelijk daarvoor benzine met de laatste octaangetal getankt (de andere waren niet beschikbaar bij die pomp). In het boekje kon ik verder niets vinden. Bij aankomst in het hotel (Rocky mountain ski lodge N51.098019, W115.357402) brandde het lampje nog. Het voornemen is om morgen naar de AVIS te rijden om de auto om te wisselen.

De hotelkamer was redelijk basic. Het uitzicht vanuit de achterkant van onze kamer:

Als je op de foto inzoomt zie je dat er ook wildlife zit: