Dag 2 Zondag 3 Juli 2016: Göteborg, Grana, Vadstena, Berg

Toen we omstreeks 9.00 aankwamen in Göteborg zijn we eerst even Göteborg in geweest. Na wat rond te hebben gelopen daar, hebben we onze reis richting Stockholm verder ondernomen. Het weer was goed ondanks dat het er soms wat donkere wolken te zien waren (rechts onder een standbeeld van de grondlegger  van Göteborg:

donkere wolken boven stockholm

De reis naar Stockholm was ongeveer 470 km lang.
Onderweg zijn we gestopt bij het plaatsje Granna, dit plaatsje is bekend van de zuurstokken. Hebben natuurlijk ook een zuurstok voor ons allebei gekocht.
Daarna onze reis hervat. Het volgende plaatsje waar we zijn gestopt was Vadstena. Hier hebben we wat rond gelopen en hebben het kasteel bezichtigt:

kasteel VedstenaEr werd daar een of ander concert opgebouwd.
De volgende plaats waar we gestopt zijn was het plaatsje Berg, bekend van het hier een sluizencomplex van het Gotakanaal (dit kanaal loopt van Stockholm naar Goteborg).gota kanaal
Daarna weer verder gereden op weg naar Stockholm waar ons eerste hotel ligt, het prince Philip hotel. Onderweg hadden we een vertraging van een uur omdat ze overal aan de weg bezig waren. Ondertussen ook het hotel gebeld dat we later waren met inchecken en dineren, maar dat was geen probleem. “Het diner was van 1700 tot 2200”. Wij hebben half pension geboekt. Voor ons de eerste keer dat wij dat proberen, om te kijken hoe dat bevalt.
Aangekomen in het hotel wilde we gaan eten. In eerste instantie was onze half pension niet bekend bij de receptie. Toen dit geregeld was, bleek de keuken eigenlijk gesloten te zijn en er was alleen nog een buffet. Uiteindelijk toch goed opgelost en hebben we toch een 3-gangenmenu gekregen. Het restaurant zelf was niet erg sfeervol, ook waren de (kinderen van de) andere gasten nogal luidruchtig. Eten was wel ok.