Dag 17 Schiphol

Ik werd wakker door een vraag van de pilot-in-command of er een doctor aan boord was. Dat was niet erg handig, want verder slapen lukte niet meer, maar wel begrijpelijk natuurlijk. Kennelijk voelde iemands zich niet helemaal goed aan bord. Gelukkig hoefde het vliegtuig niet uit te wijken. Monique heeft uiteindelijk helemaal niet geslapen.

Toen we in de buurt van Nederland kwamen heb ik weer even op mijn ipad de route in de gaten gehouden. Het leek er op dat er een REKKEN 2A/2B of NORKU 2A/2B arrival gevlogen werd, of radar vectors rond die route. De landing is gedaan op 18R en de taxi route was via V VS cross 18C via W5 dan via D A naar A17:

De bagage duurt altijd wat langer op schiphol omdat het een behoorlijke afstand moet afleggen:

Toen we onze bagage hadden en afscheid genomen hadden van de rest van het reisgezelschap zijn we richting de shuttle bus die naar P3 gaat gegaan. Gelukkig ging de bus vrij snel en onze auto stond vrij dicht bij de bus op P3. Nog een autoritje en onze vakantie zit er op.

Al met al een leuke vakantie en erg veel gezien! Alleen jammer dat we de luipaard niet hebben gezien…maar wie weet zien we die op een ander moment nog wel een keer.

8 gedachtes over “Dag 17 Schiphol”

 1. Echt een super leuke en duidelijke blog. En hele mooie foto’s. Er zit maar 1 ding op voor het luipaard, en dat is toch echt een keertje terug gaan 😉

  1. Dank je! En tja, of terug gaan naar Zuid AFrika, of naar een ander Afrikaans land natuurlijk of naar de beekse bergen of zo… 😉

 2. Mooi verslag om te lezen! We zijn ons aan het oriënteren voor een reis naar Zuid-Afrika. Heb je nog tips? Do’s and don’ts?

  1. Hi Jeanette,

   Dank je. Wij vonden Kruger erg mooi. Was denk ik achterafgezien leuker geweest om in het park te overnachten en misschien meerdere dagen daar een game drive te doen, of wat langer in Hluhluwe park. Is ook wel handig om op safari een camera dan bij je te hebben die flink wat zoom heeft (20x of zo), maar je moet je ook weer niet blind staren op zoom. Veel meer heeft niet zo veel zin. Als je te veel zoom hebt krijg je dat het allemaal teveel een compromis wordt, en dus niet super scherpe foto’s. Je kan beter scherpe foto’s hebben en daar eventueel een uitsnede maken. Ik ben erg tevreden over mijn Sony. Die heeft een fantastische lens, maar autofocus is niet zo goed als een spiegelreflex omdat het maar 1 sensor heeft. Maar ja daardoor is hij wel veel compacter.
   Daarnaast uitkijken waar je precies in zuid afrika komt. Het is kennelijk niet overal even veilig om als toerist te komen.

   Groeten Ramon

Reageren niet meer mogelijk.