Dag 20 Donderdag 21 Juli 2016: Oslo en veerboot

Vandaag gaan we richting Oslo om weer naar de veerboot te gaan. Het is ongeveer 225 kilometer naar Oslo. We zijn rond 9.45 vertrokken vanuit Beitostølen. Onderweg kwamen we nog een staafkerkje tegen maar we konden er niet binnen, vandaag waren er geen rondleidingen. Dus maar foto van de buitenkant gemaakt.kerkje

We kwamen rond 14.00 uur aan in Oslo. Maar we mochten pas na 16.45 uur inchecken voor de veerboot Oslo – Frederikshavn. Dus we zijn nog maar eventjes Oslo ingeweest. We hebben een tijdje bij de fontein in de schaduw gezeten.

fontein in oslo

Daarna zijn we nog eventjes wat gaan eten, zodat we gegeten hadden voor we de veerboot opgingen. Toen we na 16.45 ingecheckt hadden bij de veerboot moesten we nog tot 18.30 wachten tot de veerboot er was, daarna moesten eerst de auto’s eraf  voordat wij erop konden.

Wachten:wachten op de boot

De boot is er:de boot is er

Laatste paar autos staan er nog:nog paar autos

Om 19.30 zou de boot vertrekken maar volgens ons is hij wel iets later vertrokken. We komen om 7.15 uur ’s morgens aan in Fredrikshaven dus dat wordt een kort nachtje. Ramon is ’s avonds nog even het dek op geweest om de ondergaande zo’n nog even te zien.
ondergaande zon op de ferry naar denemarken

Er zweefden ook nog wat meeuwen in de wind:


Daarna zijn we gaan slapen maar het was erg onrustig op de veerboot want we lagen net onder deck 7 waar de bar was met live muziek.