Dag 1 Vlucht naar Johannesburg

Vandaag vroeg opgestaan om op tijd op schiphol te zijn, want vandaag is de eerste dag van onze vakantie naar Zuid-Afrika. We reizen van Schiphol via Johannesberg Swaziland  Kaapstad en weer terug naar schiphol. Totaal 17 dagen.

We komen rond 8:00 bij p3 parking op Schiphol aan, daarna naar de vertrekhal met de pendelbus. Inchecken ging voorspoedig en boarding was ongeveer op tijd. Klaar voor vertrek (vliegtuig is mooi te zien in de reflectie):

Startup en pushback (van het vliegtuig) was ook ongeveer op tijd.

We vertrekken vanaf gate E3 en taxien via taxiway A14 en taxiway B naar runway 09, zoals je kan zien op mijn ipad (met Jeppesen flitedeck, groene lijntje heb ik met de hand getrokken).

Lining up for runway 09:

Daarna waarschijnlijk een KUDAD/WOODY departure naar het zuiden (gps signaal was niet al te best, ik zat niet aan het raampje), en we klimmen initieel naar FL330 (10 km hoogte).

De vlucht ging voorspoedig.  Zonsondergang was redelijk vroeg omdat we al op het zuidelijk halfrond waren, maar wel erg mooi:

5 minuten voor scheduled arrival kwamen we aan op Johannesburg. Redelijk vlot door de douane en koffers kwamen snel.  Daarna richting de reisleiding en voor het eerst kennis gemaakt met de groep. Toen de groep compleet was gingen we naar de bus. Ritje van 10 min naar het eerste hotel: Peermont Metcourt hotel. Rond een uur of 11 kwamen we daar aan.