Egypte Dag 3 en 4: Woestijn, Jeep Safari, Quad rijden, Kameel rijden, Snorkelen en Zee-egels

Vandaag gaan we de eerst excursie doen, maar die is pas ’s middags dus hebben we in de ochtend nog wat tijd om te relaxen. Dus zijn we een rondje gaan lopen. Op het terrein lopen van die “verkoopmensen” rond die b.v. een massage of iets anders willen verkopen. Een van de verkopers was van “Dr. Fish”, daar kan je met je voeten in een bak vissen gaan zitten. Monique leek dat wel wat, dus die wilde dat wel proberen:
Ik vind het een beetje onzin, dus niet gedaan…

Om ongeveer 13:15 worden we opgehaald bij de lobby voor de safari. We gingen met een Jeep naar de “The camel yard” link (N25.56841 E34.62624). Na een welkomst drankje werden onze sjaals (die we al in het hotel gekocht hadden) op traditionele manier omgeknoopt:

Daarna zijn we richting de eerste activiteit gegaan, quad rijden:

We hebben een ritje door de woestijn gedaan, richting de zee, waar we even gestopt zijn. Uiteindelijk hebben we iets van 40 minuten op de quad doorgebracht.

Na terugkomst even in de ontvangsttent gezeten en toen met de jeep naar het bedoeïenen kamp. Onderweg besloot de fotograaf terwijl we reden door het raam op het dak te klimmen en ondersteboven foto’s maken van de andere jeep te maken:

Een paar van onze medepassagiers wilde ook wel op het dak, maar dat mocht pas nadat we van de openbare weg af waren. Toen dat zo ver was zijn we even gestopt en zijn ze op het dak geklommen:
Levensgevaarlijk! Als van het dak valt of de jeep omrolt ben je zeker dood…

Na een tijdje aangekomen in het bedoeïenen kamp (N25.676535 E34.47294), waar we eerst een kort ritje op een kameel/dromedaris hebben gedaan:

Daarna in een van de tenten gaan zitten waar we wat te drinken en wat uitleg kregen. Er zaten daar ook een paar locals:

Daarna een korte wandeling over het kamp. Brood maken:

Weefgetouw:

Ze hielden daar ook geiten:

Wat lokale wildlife:

Nog even bij wat locals gaan zitten:

We kregen ook een kopje koffie met gember:

Het begon al richting zonsondergang te gaan, te zien aan de schaduwen rondom de twee jeeps waarmee we gekomen waren:

Omgeving vanaf een bergje:

De zonsondergang:

(Het ster effect krijg je op mijn camera Sony RX10M4 door de apertuur helemaal dicht te draaien, ofwel zo groot mogelijk f getal. Dit heeft als effect dat het blad in de pupil niet meer netjes rond is, maar dat er allemaal hoekjes in ontstaan, wat de strepen veroorzaakt. Dit truukje lukt denk ik op de meeste cameras wel. Probeer maar eens uit).

Nadat de zon helemaal onder was zijn we weer in de jeeps gestapt om terug naar de ontvangsttent te gaan om te eten. Maar bij aankomst kregen we eerst een verkoop praatje voor kruiden/thee/oliën:

Daarna naar de ontvangst tent gelopen. Foto van de tent:

Het eten ging wel, het was (zoals te verwachten) een buffet.

Na het eten kregen we nog een optreden van een buikdanseres:

En een danser die wel heel lang rondjes bleef draaien:


Na de optredens was het opeens snel afgelopen en werden we weer terug naar de jeeps gedirigeerd om weer afgezet te worden in het resort.

Omdat het nog niet al te laat was zijn we nog een drankje gaan doen bij het hotel. Er was daar ook een optreden van een “fakir”:

Die op glas liep en op een spijkerbed ging liggen etc. Om een uur of 11 zijn we gaan slapen.

De volgende dag zijn we op een redelijk relaxte tijd opgestaan. Voor vandaag hebben we niets geplant, behalve dan gaan snorkelen bij het rif. Maar helaas, vandaag weer een rode vlag. Dus zijn we maar weer in het ondiepe stuk gaan snorkelen. Monique wilde keer kijken hoe het snorkelen ging zonder flippers dus ging ze om onderwater schoenen (van de Decathlon). Op een gegeven moment vertelt Monique mij dat ze in iets gestapt is en dat het beetje zeer ging doen. Dus wij het water uit. Het leek er op dat ze door een zee-egel  was geraakt. Er zat zelfs nog een zwarte stekel in haar schoen. Die schoenen hebben aan de bovenkant en zijkant allemaal gaatjes…. Niet echt een aanrader dus. Maar goed de stekels moesten er wel uit, dus wij naar de arts die op het terrein zat. Die zei dat het inderdaad een zee-egel was en dat Monique wel pech had, want die zitten er niet veel. Nadat de voet verdoofd was ging hij met een mesje de stekels eruit snijden. Nog een antibiotica injectie, wat zalf en een verbandje en hij was klaar. Hij vertelde ook dat Monique morgen niet mocht zwemmen, maar morgen hebben we de excursie naar Sataya geplant dus dat wordt lastig…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.