Valencia Dag 3

Vandaag weer ongeveer even laat opgestaan als gisteren. Vandaag hebben we Oceanogràfic bezocht. Dit is op loopafstand van het hotel (30 min), vlakbij waar we eergisteren ook geweest zijn.  Na aankomst als eerste in de rij gestaan om een kaartje te kopen. Dit was wel een beetje aan de prijs, 29.10EUR per volwassene . Je kon ook een combi ticket met Hemisfèric en/of museu de les ciències príncep felipe. Met twee van de drie was het ongeveer 31.50 EUR. Wij hebben een combi ticket met het museum genomen en ook een audio tour. Deze audio tour kon je ophalen in het eerste gebouw. Bij binnenkomst bleek er ook weer een lange rij te staan. Probleem was dat de rij ook niet echt op schoot. Dus wij hadden eigenlijk meteen al spijt dat we een audio tour hadden genomen. Achteraf bleek ook dat de toegevoegde waarde van de audio tour ook niet al te groot was, maar goed…

Binnen waren verschillende “Oceaan dieren” te vinden, o.a. pinguïns verschillende vogels, vissen, kwallen, zeehonden, dolfijnen etc. Het pinguïn binnenverblijf was overigens niet toegankelijk.  Hieronder een aantal foto’s van dieren:

In de vlindertuin vond een vlinder het leuk om mij als landingsplaats te gebruiken (is wel lastig om een foto zo te schieten):

Tegen 15:00 hadden wij alles wel gezien en zijn we naar het museum gelopen. Er waren daar 3 verdiepingen met verschillende tentoonstellingen. Een greep uit de tentoonstellingen:

Er hingen ook paar vliegtuigen (moesten natuurlijk ook op de foto):

Tegen een uur of 5 hadden we wel genoeg gelopen en besloten we terug naar het hotel te gaan.  In het hotel weer een restaurant uitgezocht en om een uur of 8 daar heen gelopen. Bij aankomst bleek het helemaal vol te zitten waarschijnlijk ook omdat het Halloween was, dus maar wat rondgelopen om een ander restaurant te vinden wat er wel ok uit zag. Uiteindelijk bij La Anjana gegeten. De bediening was nogal gestrest omdat het misschien te druk was? Alhoewel dat eigenlijk niet waar kan zijn omdat er binnen nog heel veel tafels vrij waren. Het eten smaakte wel, het was alleen niet gaar…