Canada dag 11: Sun peaks, Heffly lake, Lac du bois grasslands, McQueen lake

Vandaag wat later opgestaan omdat we vandaag niet veel hoeven te rijden, we blijven namelijk nog een nachtje in Sun Peaks slapen. We rijden vandaag dezelfde weg terug als we naar Sun Peaks gereden hebben. We zijn als eerste gestopt bij Heffly lake (N50.837222, W120.040596). Dit is een klein meertje:

De plek waar wij waren kon je makkelijk een boot het water in doen. In de verte kan je op de foto zien dat er ook veel huizen aan het water zijn.

Nadat we eerst naar de Oost kant van Sun Peaks zijn gereden (maar daar was niets), zijn we naar Lac Du Bois grasslands gereden. Dit is een gebied met een wat andere flora. De weg is onverhard, maar op zich goed te rijden. De weg begint bij (N50.722343, W120.376439). Vrij snel spotten we een of ander dier met rare pootjes:

Geen idee wat voor iets het was.

Foto van de scenery:

Nog een foto. Je ziet dat er ook kleine vennetjes zijn:

ingezoomt op het vogeltje wat op een van de palen van de afrastering zit:

Er vlogen ook roofvogels:

Ze waren erg lastig op de foto te krijgen omdat het nogal bewolkt was en er dus veel licht van boven kwam en de vogels erg donker aan de onderkant waren.

De Lac du Bois Rd loopt helemaal door tot McQueen lake (N50.828920, W120.446182).

Er stonden daar ook koeien (als je op de foto klikt en dan inzoomt kan je zien staan).
Daarna werd de weg een beetje vaag dus toen maar omgedraaid en terug gereden naar Sun peaks.

Terug in Sun peaks hebben we een wandeling door het dorpje gemaakt. Het is echt zo’n typisch ski dorpje. Er zitten daar ook weer van die marmotten, in dit geval op de golf driving range.

Vooraan zie je de golf driving range helemaal in de verte is een “zwaartekracht kartbaan”.

Verderop zaten nog meer marmotten nu tussen de stenen.

Er vlogen daar ook vogeltjes heel erg snel over ons heen. Erg moeilijk om te zien wat het zijn, lijken twee verschillende vogels. Een lijkt een zwaluw (vandaar dat die zo snel is)

De andere is onbekend:

We hebben ’s avonds bij Mountain Tiger gegeten (N50.884404, W119.881681). Dit is een afhaal chinees maar ze hebben ook een paar tafeltjes waar je kan zitten. het duurde wel wat lang voordat het eten kwam, maar dat kwam omdat de stroom uitgevallen was, en we waren al gewaarschuwd toen we bestelden. Het eten was wel goed te eten, maar verwacht geen wonderen.