Dag 3 Three rondavels, Bourke’s Luck potholes, Wonder view, Greenway woods hotel

Vandaag weer vroeg opgestaan om de koffers buiten te zetten en te gaan ontbijten omdat we weer vroeg weggaan (twee dagen op rij nu al).

We waren uiteindelijk te vroeg klaar dus nog even een fototje van het dorpje gemaakt:

En een van de bus:

Op zich een goede bus, de stoelen hadden iets ergonimischer gemogen.

Vandaag gaan we een aantal bezienswaardigheden bezoeken. De eerste is three rodavels. De naam komt van de drie grote rotsen in de vorm van een drie klassieke afrikaanse huisjes, zichtbaar net links van het midden van de foto

Er konden hier ook bavianen zitten die je spullen voornamelijk tassen kunnen afpakken op zoek naar voedsel.  Verder schitterend uitizicht.

Vlakbij het uitzichtpunt waren ook kraampjes voor de toeristen.

Wij hebben hier niets gekocht omdat we ook nog in Swaziland komen waar de bevolking nog armer is en ze het geld goed kunnen gebruiken.

Daarna zijn we doorgereden naar Bourke’s Luck Potholes. Hier komen de rivieren Treur en Blyde bij elkaar. Het heet hier Potholes omdat er ronde uitslijpingen in de rotsen ontstaan zijn. Deze hebben veel weg van de Giants kettles die we in Noorwegen hebben gezien (link) en bij Ridderspranget (link).

Nog wat foto’s:

40x slow motion filmpje van een van de watervallen:

Als laatste naar “wonder view” gegaan. Dit is paar honderd meter ten noorden van “Gods window”, wat beter bekend is onder de toeristen.  Bij gods window heb je maar 90 graden view. Bij wonder view is het 180 graden, verder kijk je over hetzelfde gebied uit:

We hebben onderweg gegeten in Graskop in een pannenkoekenhuis.

Daarna richting hotel Greenway woods. Wij hadeen daar een deel van een huisje (zie dag 5 voor foto’s). Wij hadden een openhaard en BBQ, maar daar hebben wij verder geen gebruik van gemaakt omdat we in het hotel gingen eten. Anderen (zuid afrikaanse?) gasten die daar verbleven deden dat wel.

Ook nog een mooi vogeltje gespot:

Op weg naar het diner was er nog een erg heldere bijna volle maan te zien:

Diner was weer een buffet, net als gisteren. Kwaliteit was iets beter.