Dag 15 Zaterdag 16 Juli 2016: Veerboot Lødingen- Bognes

Vanmorgen weer op tijd opgestaan en na het ontbijt vertrokken. Ons volgende hotel is Hotel Fauske in Fauske. Het is een rit van ongeveer 285 kilometers. Om daar te komen moeten we de veerboot weer hebben om van de Lofoten af te komen. We nemen de veerboot vanaf Lødingen (N68.420001, E015.991707) naar Bognes (N68.221764, E016.071420) (tijdschema vervoerder). Het is een overtocht van ongeveer een uurtje. Vanaf Svolvær naar Lødingen is het ongeveer anderhalf uur. We kwamen precies op tijd aan en het was nog niet zo druk bij de veerboot.Voordeel van deze ferry is dat hij heel vaak gaat en het dus niet zo erg is als hem mist. Omdat hij vaak gaat is het waarschijnlijk ook niet zo druk.

ferry naar bognes

ferry de andere kant op (baroy)

ferry naar bognes boeggolf

Aangekomen in Bognes zijn we onze reis vervolgd naar Fauske. Dit is een rit van nog ongeveer 160 kilometers. Het was vandaag een regenachtige dag dus we zijn niet veel gestopt onderweg maar gelijk door naar het hotel. Hebben van vandaag dus ook weinig foto’s.

De kamer in het hotel gaat wel qua grootte maar is wel oubollig. Het eten ’s avonds was het in buffetvorm. Ik ( Monique) vond het eten niet veel bijzonders maar Ramon vond het wel gaan. Daarna terug op de kamer wat gerelaxt want door het regenachtige weer weinig anders kunnen ondernemen.