Curaçao dag 1: Amsterdam naar Curaçao, Chogogo dive and beach resort

Vandaag is het zo ver, na alle corona ellende kunnen we eindelijk weer op vakantie. We hebben besloten om naar Curaçao te gaan, ondanks dat ik het er wel erg warm vind, maar dit is een van de weinige bestemingen waar we gewoon naar toe kunnen zonder al te veel ellende met testen, quarantaine etc. Ik heb voor deze vakantie twee nieuwe cameras gekocht, een Sony RX100M7 en een Olympus TG-6. De eerste is ze maar een kleinere versie van een RX10M4 met minder zoom en kleinere lens (groter f getal). Daar zitten dus wel wat nadelen aan maar het grote voordeel is dat hij echt heel klein is. Wij hadden namelijk niet zo veel zin om een grote camera mee te nomen. De TG-6 is waterdicht omdat we van plan zijn om te gaan snorkelen. De kwaliteit van de foto’s zelf komen niet echt in de buurt van de RX100M7, maar hij was natuurlijk wel veel goedkoper en waterdicht. Alternatief was een waterdichte behuizing voor de RX100M7, maar die zijn echt heel duur en misschien ook niet heel praktisch.

We zijn deze keer weer met de auto naar schiphol gereden. We hebben een parkeerplaats gereserveerd in de P3 garage. Toen we de slagboom van de parkeergarage voorbij gereden waren zijn we even gestopt om de bagage uit te laden. Toen we buiten stonden kwam een man naar ons toe die zei dat we voor TUI en KLM meteen daar konden inchecken en de bagage afgeven (N52.321495, E4.767567). Dat leek ons wel praktisch, er stond ook helemaal geen rij. Nadat we ingecheckt zijn hebben we de pendelbus naar de terminal genomen. In de terminal maar even een kop koffie gaan drinken aangezien we nog moesten wachten voordat de gate open ging. Op een gegeven moment maar richting de terminal gelopen. We gaan dus met dit vliegtuig:

Als we aan boord zijn wordt omgeroepen dat we nog op passagiers wachten omdat de checkin bij TUI niet al te snel ging… Gelukkig hadden wij al op de parkeerplaats ingecheckt en de baggage afgegeven… Als iedereen eindelijk aan boord is taxi-en we naar de runway. We gaan eerst stukje noord, dan oost, dan over runway 09/27:

en dan richting 18L. Hier is de track (van flightradar24.com):

En dit is het bijbehoorende taxi kaartje van jeppesen:

Na takeoff vliegen we eerst stukje naar het zuiden dan naar het noorden dan richting engeland:

Na Ireland draaien we meer richting het zuiden (niet helemaal de korste route= Groot cirkel, maar komt wel in de buurt):

Onderweg heb ik nog de film “Dunkirk” gekeken. Die had ik al eens gezien, maar je moet iets om de tijd te doden. Is wel een goede film. Op een gegeven moment kwamen we langs sint maarten:

We komen bij Curaçao aan op een sortement direct base leg:

We zijn aangekomen:

Nadat we voorbij de douane zijn gegaan zijn we naar de transfer bus gegaan. We hebben wel een huurauto gereserveerd, maar die hebben we pas over 2 dagen, we kunnen deze vlak bij het hotel ophalen. Eenmaal aangekomen bij het Chogogo Dive & beach resort Curacao en ingecheckt zijn we richting onze kamer gegaan. Het uitzicht bleek wel beetje tegen te vallen. We hadden wat extra betaald voor zeezicht, als je goed kijkt (even op de foto klikken) zie je inderdaad de zee (N12.079783 W68.877785)…

De kamer zelf was wel ok:

Badkamer:

We zijn daarna richting de bar gegaan voor ons gratis welkoms drankje. Dat helpt ook om even langer wakker te blijven, goed tegen de jet lag!