Canada dag 7: Canmore, Banff, Vermillion lakes, Johnston Canyon, Lake Moraine, Lake Louise

Vandaag was het plan om eerst naar AVIS te rijden om de auto om te wisselen omdat sinds gisteren het motor lampje brandt. Daarna willen we Banff National Park gaan bekijken. AVIS zit gelukkig niet heel ver weg, namelijk downtown Banff, 25 km van Canmore (N51.178422, W115.571679). Tijdens de rit naar banff brandde het lampje nog. We moesten in Banff aan de straat parkeren omdat Avis in een soort winkelcentrum zit. Dus wij naar binnen en het probleem uitgelegd. Een behulpzame medewerker kwam mee naar buiten om te kijken. Starten we de auto is het lampje uit… Hij stelde voor de auto even de parkeergarage in te rijden omdat we maar 15 minuten aan die straat mochten staan. Wij daarna mee naar boven en hij keek in de computer, er was nog een vergelijkbare auto. Dus wij weer naar beneden om die te bekijken. Deze was goed, dus wij weer naar boven bleek een andere medewerker deze auto net verhuurt te hebben. Dus wij weer naar beneden om alternatieven te bekijken. Er was verder geen auto die navigatie had. Een losse navigatie konden we er wel bij krijgen maar die moeten we dan huren voor aanzienlijk bedrag per dag. Dus uiteindelijk maar de auto die we hadden weer meegenomen…

Toen we weer buiten waren hebben we de auto paar straten uit het centrum geparkeerd om een ontbijtje downtown te gaan eten in hetzelfde winkelcentrum als we waren voor AVIS. Onderweg kwamen we nog een kerkje tegen:

We zijn uiteindelijk bij Subway wat gaan eten.

Daarna zijn we naar Vermillion lakes gereden, vlakbij Banff (N51.176711, W115.631065). Dit is een van de meertjes met Mt Rundle op de achtergrond:

Ingezoomd op Mt. Rundle. Dat is wel een indrukwekkende berg!

Helemaal aan het einde van de weg (Vermillion lakes drive), kan je verder fietsen of lopen, maar dat leek ons niet heel aantrekkelijk, omdat niet duidelijk was waar we uit zouden komen of wat er te zien was. Dus maar omgedraaid en naar Johnston Canyon gereden (N51,245525, W115,839811) via de Bow valley parkway (route 1a). In deze kloof is een looppad aangelegd naar twee watervallen, de “lower falls” en de “upper falls”. Je komt eerst bij de lower falls:

Klein stukje verder op een kleine grot waar je heel dicht op de waterval kan komen. Je wordt wel beetje nat van de spray van het water (dus maar even met mijn telefoon een foto geschoten).

We hadden niet veel zin meer om naar de upper falls te lopen dus maar omgedraaid. Onderweg zat er nog wel een eekhoorntje bij een bankje:

We wilden ook nog Lake Moraine en Lake Louise bekijken. Onderweg daar naar toe zagen we nog een hertje langs de kant van de weg. Dus even gestopt om dat op de foto te zetten:

Eerst naar lake Moraine gegaan (parkeerplaats N51.330269, W116.180910). Door de drukte konden we niet linksaf van de Lake Louise drive naar lake Moraine, maar werden we in plaats daarvan via de parkeerplaats van Lake Louise gestuurd en moesten dus een heel stuk om rijden.  Maar uiteindelijk wel de moeite waard:

Magisch blauw water:

Deze laatste foto is van een kleine berg stenen genomen waarvan je een goed uitzicht hebt op het meer.

Daarna zijn we naar Lake Louise gegaan (parkeerplaats N51.416195, W116.212692). Dit is ook wel een mooi meer, maar Lake Moraine vond ik mooier:

Als je op de foto inzoomt (wel eerst even op de foto klikken) kan je zien dat er ook heel veel mensen met bootjes zijn (kan je daar waarschijnlijk ergens huren).

Op de terugweg naar Canmore ook nog een beer gespot op de bow valley parkway (1a):

Dit lijkt (ondanks de kleur) een zwarte beer te zijn.

’s Avonds zijn we gaan eten bij Boston pizza (N51.096819, W115.357736). Deze zit aan de overkant van de weg bij het hotel dus zijn we er te voet naar toe gegaan. Deze pizza’s zijn wel goed te eten.