Canada dag 16: Wildlife safari omgeving Campbell river!

We hebben een erg lekker ontbijt gekregen in de B&B. Echt een aanrader. Vandaag gaan we een Wildlife safari maken vanuit Campbell river met Eagle eye adventures. Dat is de reden waarom ik mijn Sony RX10M3 voor de vakantie heb omgeruild voor een Sony RX10M4. Deze nieuwe camera heeft dezelfde lens, maar heeft phase focusing, wat de snelheid en kwaliteit van het scherpstellen veel verbeterd. Daarnaast kan deze op maar liefst 24 FPS schieten (op full resolutie). Nadeel is wel dat het “rolletje” (SD kaart) op die snelheid snel vol is!

We gaan in tegenstelling tot gisterenavond met de auto naar de haven. Eigenlijk mag je daar maar max paar uur parkeren, maar toch maar de auto daar neergezet. Nog even nagevraagd en “dit wordt gedoogd” als je maar niet op een 30 minuten plek gaat staan. Sommige mensen van Eagle Eye adventures spreken overigens gewoon Nederlands (zijn Nederlanders). Vandaag gaan er twee boten op safari. Deze boten hadden we gisteren al zien liggen in de haven. Deze boten kunnen wel 60-70 km/h varen, dus ideaal om veel te zien. Er passen maximaal 11 man op de boot, voorste rij 2, andere rijen 3 mensen. Maar onze boot zat niet echt vol. We krijgen een nogal dik pak aan voor de warmte en deze werkt ook als reddingsvest (je blijft er mee drijven). Daarnaast nog een muts en handschoenen. Dit allemaal omdat de boten zo snel kunnen gaan dat je het wel koud kan krijgen. De boten gaan ongeveer tegelijk weg, de andere boot:

Het begon goed, we hadden al binnen 5 minuten de eerste bultrug gezien:

Er kwam ook een vliegtuigje over, waarschijnlijk voor een vliegtuig safari:
Dat lijkt me ook wel een keer leuk om te doen, maar zal wel duur zijn… Misschien beter om gewoon maar een vliegtuig te huren en zelf te vliegen.

Kwartier later kwamen we alweer bultruggen tegen, nu twee blij elkaar:

En nog een bultrug. Van een serie van 109 foto’s een filmpje gemaakt:

Een zeehond:

Bald eagle:

Zwarte beer:

Hij loopt daar rond om met laag water eten te zoeken.
Nog een foto van de zwarte beer:

Even een fototje van de omgeving

Daarna zijn we even gestopt bij een bald eagle nest.

We dachten dat er niets te zien was (met blote oog ten minste niet), maar na inzoomen op de foto zie je toch een jong van een bald eagle:

Op sommige plekken hing mist boven het water:

Zeeleeuwen:

We zijn daarna even gestopt om wat te gaan lunchen en om even naar de WC te kunnen gaan. We zijn niet te lang gestopt om op deze manier zoveel mogelijk te kunnen zien. Na de lunch zijn we als eerste naar een speciaal punt op het water gegaan (N50.397339, W125.165133). Hier is er een sterke stroming op bepaalde tijden van de dag door de getijdenwerking. Door deze sterke stroming worden vissen naar het oppervlak van het water geduwd. De vissen liggen dan hulpeloos op het water oppervlak en zitten er letterlijk meer dan honderd bald eagles ze op te wachten. Dit is echt een waar spektakel! Ik heb hier 916 fotos in 30 minuten geschoten!
Dit is een selectie van de beste fotos:

Er zwom ook een zeehond rond om wat vis mee te pakken:

Ietsje verder digitaal ingezoomd:

Ik heb een video van foto-serie gemaakt. Deze laat een nog niet volwassen bald eagle zien die een vis uit het water plukt:

Hier een blik op alle bald eagles die in een boom zaten te wachten (is helaas niet heel goed te zien door het tegenlicht):

Nadat de vis een beetje op was zijn we doorgevaren. En kwamen we langs zeehonden:

Er zwommen nog meer bultrug walvissen rond:

En ook dolfijnen:

Twee bultruggen samen die het leuk vonden om met een vin op het water te slaan:

Daarna kwamen we verschillende springende bultruggen tegen:

Nog een staartvin van dichtbij:

Als laaste vond een bultrug onze boot wel interessant.

Normaal gesproken mogen we niet zo dicht naar een walvis varen, maar als de walvis naar ons komt is het geen probleem.

Super closeup van de rugvin:

De bultrug zwom ook onder de boot door:

Hij zwaait nog 1 keer met zijn staart en ging toen weg:

Uiteindelijk heeft deze bultrug iets van 3 keer een rondje rond de boot gezwommen en er ook een keer onderdoor gegaan. Heel speciaal om deze van zo dichtbij te zien. Was misschien 1.5 m van ons vandaan. Bijna zo dichtbij dat ik hem kon aanraken!

Het was al laat op de dag (16:30) en dus moesten we weer terug naar Campbell river.

Op het moment dat we de haven binnen varen komt de andere boot ook net terug:

Dit is de route die we gevaren hebben.

Zeer geslaagde walvis/wildlife safari. Veel beter dan die in IJsland en ook beter dan die in Zuid-Afrika.

’s Avonds zijn we bij Dick’s fish and Chips wat gaan eten. We hadden geluk want al de vis was bijna uitverkocht, wij hadden ongeveer het laatste. Toen wij zaten te wachten op ons eten werden mensen teleurgesteld die kwamen. Het eten zelf was lekker, maar verwacht geen restaurant experience.